ZONFB tarafını seçti! Zonguldaklı Fenerliler kimi seçti? ZONFB tarafını seçti! Zonguldaklı Fenerliler kimi seçti?

Bir futbol şehri ve futbol aşığı olarak bilinen Zonguldak’ın 1974 yılında eski adıyla 1. Türkiye ligine çıktıktan sonra yaşanan başarılı dönemleri günümüzde hala dillerden düşmüyor.

O yıllarda Zonguldakspor’a maden işçilerinden kesilen paralar sayesinde Türkiye’nin büyük takımlarında oynayan en iyi futbolcular transfer ediliyordu ve ekonomik anlamda hiçbir sıkıntısı olmayan kulüplerin başında geliyordu.

Z.spor Efsane Kadro

14 sene 1. Ligde başarıdan başarıya koşan ve üç büyüklerin dahi korkulu rüyası olan Zonguldakspor’da ne zaman ki maden işçilerinden kesilen paralar GMİS Başkanı rahmetli Şemsi Denizer zamanında kulübün elinden alınıp vakıf adına kaydırıldı ve işte o zaman çöküş dönemi başladı.

Yıllar içerisinde 2 ve 3 derken amatör kümeye kadar düştü. Demir şirketler grubunun takıma el atmasıyla birlikte başarılar peş peşe geldi ve 2.lige kadar yükseldi ancak ekonomik krizlerin devam etmesi sebebiyle şimdiki adıyla Zonguldak Kömürspor 2. Lig Beyaz grupta ligin dibinde kümede kalma savaşı veriyor. Diyeceğimiz o ki şu fotoğrafa bakıldığında ligin tozunu attıran efsane kadroyu bir daha hatırlatalım dedim. Rahmetli olanların mekânı cennet olsun. Böyle güzel günler tekrar yaşanır mı? sorusunun cevabı ise, “Zor dostum zor” diyelim. Haber-Yorum: Mustafa Emen