Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın başkanlığında Ankara’da “Karaelmas Turizm Ekspresi” ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Ankara’dan Zonguldak hattına sefer yapacak olan “Karaelmas Turizm Ekspresi” Ramazan Bayramı’nın 3. günü 12 Nisan 2024’te ilk seferini gerçekleştirmesi konusunda karar alındı.

Bu sefer, Kars Doğu Ekspresi’nden sonra ilk defa demiryolu turizmi ile ismini yurt içi ve yurt dışı geneli turizmcilere sesini duyuracak. İlk seferin hareketi esnasında Karabük il sınırlarına geldiğinde Safranbolu‘da iki gece ve Eskipazar Hadrianopolis Antik Kenti’nde ve Yenice ilçesinde belli bir saat aralığında açılışa özel duraklayacak. 

Whatsapp Image 2024 02 20 At 18.45.34

Resmi Gazete'de yayımlandı... 57.073 personel alımı yapılacak! Resmi Gazete'de yayımlandı... 57.073 personel alımı yapılacak!

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, tren seferinin Ankara Kalecik’ten başlayarak güzergah olarak, Ankara, Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Yenice, Safranbolu, Filyos, Bartın, Amasra ve son olarak Zonguldak hatlarında vatandaşlara hizmet sunacağını belirtti.

Keskinkılıç, “İnsanlar ilkbahar ve sonbaharda Karadeniz keyfi yaşarken bölgede turizm hareketliliği artacak, Zonguldak, Karabük, Bartın ve ülke ekonomisine ayrı bir gelir kaynağı sağlayacak.” dedi.

Pandemi ve depremler nedeniyle ertelenmiş
Pandemi ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle daha önce seferleri iki kez ertelenen “Karaelmas Turizm Ekspresi” Nisan ayı ile birlikte seyahatseverlerle buluşmuş olacak. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin, tren seyahati yapmak isteyenlerin kışın Doğu Ekspresi ile Kars’a, baharda da “Karaelmas Ekspresi” ile Karadeniz’e gitme imkanı bulacağını bildirdi.

Ersin Turan