Sendikacı-siyasetçi-gazeteci Turhan Oral, CHP Zonguldak il Başkanlığı yarışından son anda çekildi. Çekilme gerekçesini milletvekillerinin müdahil olması ve Çaycuma'daki ayak oyunları olarak gösterdi. 

Çayköy, Çukurören ve Eceler köyü Zonguldak valisine seslendi! Çayköy, Çukurören ve Eceler köyü Zonguldak valisine seslendi!

Turhan Oral, adaylıktan çekilmesini Çaycuma delegelerinin son gece saf değiştirerek Murat Pulat'tan yana olmaları olarak gösterirken "Baştan bu yana söylüyornum. Beni aday yapan parti tabanıdır. Yıpratmak için milletvekillerinin aday çıkardığı söylendi. Bakınız son duruma milletvekilleri nerede ve kimi destekliyor? Yani bu doğru değildi. Son gece yaşananlar her şeyi ortaya koyuyor. Benim kongrede seçilme derdim yoktu. Merkez, Ereğli, Alaplı ve Devrek tarafında kimsenin beklemediği bir oy ile seçimi alacaktım. Ancak en güvendiğim Çaycuma'daki delegelerin tavrını milletvekilleri değiştirdi. Ne yapmam gerektiğinin bilinci içinde adaylıktan çekildim. Bu da bir Turhan Oral duruşudur" dedi.