Sizce 90'lı yılların en sevilen oyunu, oyuncağı hangisi? Sizce 90'lı yılların en sevilen oyunu, oyuncağı hangisi?
İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören öğrencilere sosyal yardım parası dağıtılıyor. Çocuğu okula giden dar gelirli ailelere yönelik başlatılan sosyal yardımlarda ilkokuldan üniversiteye 1650 liraya kadar destek veriliyor.

Öğrencilere SED Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen SED yardımları; ekonomik anlamda zorluk yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarına, kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene kadar hem ekonomik destek hem de psiko-destek olarak biliniyor. SED yardımları kendi içerisinde geçici ekonomi destek ve sürekli ekonomik destek olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Geçici ekonomik destekte yılda bir kez ya da iki sefer yapılırken; süreli ekonomik destekte belirli bir süre için her ay gündeme gelmektedir. Çocukların aile içi sorunlarının çözüme kavuşturulması, okul zamanlarında daha uyumlu bir şekilde varlık gösterebilmeleri, kriz durumlarında da sorunları yönetebilmeleri adına destek verilmektedir.

Öğrencilere SED Yardımı Başvuruları 2022

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversiteye kadar eğitim gören öğrencilere 1650 lira para yardımı yapılacak. SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılabilmektedir.