İşçi alımı yapılacak TTK'ya genel müdür ataması yapılamadı. Genel olarak kurumlara atamaların başladığı belirtilirken bir ay içinde de TTK Genel müdürünün ataması bekleniyor. 

Zonguldak’ta aylardır vekaleten yürütülen genel müdürlük koltuğuna oturacak isim hala belirlenemezken bir ay içinde atamanın yapılacağı öğrenildi. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü (TTK)’nde bir taraftan işçi alımı için uğraşılırken bir taraftan da genel müdür belirleme süreci devam ediyor.
Kazım Eroğlu’nun emekliliğini isteyerek ayrılmasının ardından vekaleten Muharrem Kiraz’ın yürüttüğü TTK Genel Müdürlüğü için 3 isim ön plana çıkarken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ismi geçen 3 kişinin dışında da atama yapabileceği öğrenildi.

Başkan Şirin, Engelliler Haftası programını açıkladı... Başkan Şirin, Engelliler Haftası programını açıkladı...

BİR İSİM ÖNE ÇIKIYOR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına TTK Genel müdür vekili olarak görev yapan Muharrem Kiraz, Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Fazlı Uncu, Çayırhan Belediye Başkanı ve eski TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak ismi verilirken birinin ismi öne çıktığı belirtildi. 
Öne çıkan ismin Fazlı Uncu olduğu öğrenilirken atama kararının imzalanasıya kadar her ihtimalin olabileceği ifade edildi. 

FAZLI UNCU KİMDİR?
Fazlı UNCU Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünden 1987 yılında mezun olup, 1990 yılında Kurumumuz Kozlu TİM’de Mühendis (Vardiya) olarak göreve başlamıştır. 2002 yılında Kozlu TİM Üretim İşletme Müdürlüğünde Başmühendis görevine atanmış ve 2011 yılında Armutçuk TİM’de Müessese Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. 2017 yılında Karadon TİM Müessese Müdürlüğüne atanan Sn. Fazlı UNCU, Bakanlığımızın 30.11.2022 tarihli ve 157744 sayılı yazısı ile Genel Müdür Yardımcılığı kadrosuna vekâleten atanmıştır.