TRT 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 7. yıldönümü için özel iki film hazırladı. 'İtiraf' ve 'Yirmi Sekiz' adlı filmlerle FETÖ mensuplarının birbirleriyle nasıl iletişime geçtikleri gözler önüne serilecek. Yapımcı Halis Cahit Kurutlu, “Filmin yapım sürecinde yaklaşık 150 kişilik bir ekip yer aldı. Aksiyon sahnelerimiz izleyici de güzel bir karşılık bulacak” dedi.

Türkiye Gazetesi 54 yaşında... Türkiye Gazetesi 54 yaşında...

Hain FETÖ yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen darbe girişiminin 7. yıl dönümü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zekası ve sağduyusunun yanı sıra Türk halkının cesareti hain darbe girişimini püskürttü. TRT ekibi, FETÖ yapılanmasının 15 Temmuz öncesi kurdukları iletişimi 'İtiraf' ve Yirmi sekiz' adlı filmlerle aktardı.

Yapımcılığını Cemil Cengiz’in üstlendiği, senaryosu Ahmet Köşeoğlu tarafından yazılan filmin yönetmen koltuğunda Emrah Şendur otururken görüntü yönetmeni olarak Erkut Özkalaycı yer alıyor. Ceyhun Mengirlioğlu’nun başrolünü oynadığı filmde; Yaprak Medine, Mia Elif Öcal, Bahtiyar Memili, Kahraman Sivri, Taner Turan, Cengiz okuyucu, İlkay Akdağ, Hakan Bilgin, Ubeyd Ünal, Mert Kanpalta, Emrecan Kutlu, Mert Carim, Selami Üstübi ve Turgay Baydur oynuyor.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, 16 Temmuz'da "Yirmisekiz" filmi akşam saat 20.00'de yayınlanacak.