TIĞ’DAN BİR ÖYKÜ KİTABI DAHA: GEÇEK

 

Sercan Kapusuz-

 

    İbrahim Tığ’ın yirmi altı öyküden oluşan “Geçek” adlı öylü kitabı çok yakında Artshop Yayınları'ndan çıkacak.

    Gazeteci, şair ve yazar İbrahim Tığ’ın yazdığı 3. Öykü kitabı “Geçek”in gelecek hafta içinde okurlarıyla buluşacağı kaydedildi.

    Artshop Yayınları’ndan çıkacak kitapta, M. Sadık Aslankara, Hasan Kıyafet, Oğuz Tümbaş, R. Mithat Yılmaz, Fahrettin Koyuncu ve Kaan Eminoğlu’nun

İbrahim tığ’ın öyküleri hakkındaki görüşlerine yer veriliyor.

    96 sayfadan oluşan kitapta, “Hoş Geldin”, “Kış ve Alkış”, “Çırak Mustafa”, “Cıbır Şaban”, “Düş Artı Düş”, “Gönül Avcısı”, “Adamlık”, “Ablamın Tefi”, “Zahire Borsası”, “Arapçayırı’nın Kıblesi”, “Köylülük”, “Hiçbir Şey Olmadı”, “Hele Yarın Olsun”, “Namus Borcu”, “Uyurgezer Oteli”, “Tek Mezar”, “Şahitlerim Var”, “Değirmen”, “Dikkat Dikkat”, “Sağlık Reformu”, “Yüksek Ateş”, “Kınalı Eller”, “Fular”, “Çabuk Kurtul” ve “O Gece” başlıklı öyküler yer alıyor.

    İbrahim Tığ kimdir?

    Devrek’in Bakırcılar Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Devrek’te, Yükseköğrenimini Dicle Üniversitesi’nde “mimar” olarak tamamladı.

    1986 yılında başladığı yazın yaşamında şiirleri; Kıyı, Karşı, Gerçek Sanat, Aykırı Sanat, Milliyet Sanat,İnsancıl, Tay, Tan (Yugoslavya), Ortam (KKTC), Türkstar (Almanya), Ünlem, Damar, Eski Edebiyat, Biçem, Şehir, Sözcükler, Varlık,Sadece Şiir, KE, Lacivert, Sarmal Çev- rim, Yaklaşım, Evrensel, Berfin Bahar, Keşke, Yeni E vb. sanat edebiyat dergilerinde yayınlandı. 2000’e Doğru Dergisi, Cumhuriyet ve Aydınlık (günlük) gazeteleri ile Anadolu Ajansı’nda muhabirlik yaptı. 1994 yılında Devrek’te, Gün- lük Bölge Haber Gazetesi’ni kurdu ve halen bu gazetenin sahipliğini ve yazarlığını yapıyor. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Tığ, Türkiye Ya- zarlar Sendikası (TYS), Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN), Uluslar- arası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi.

     Tığ, Devrek’te, Aralık 2004 den itibaren de Şehir Edebiyat Dergisini çıkarıyor. (145. sayıya ulaştı)

     Eserleri: İlk Yaz Vurgunu (Şiir-1994)

-Neler Gizliyor Adın (Şiir-1998)

-Karabayır (Öykü-2005)

-Yitik Zaman Düşleri (Şiir-2006)

-Rüştü Onur, Yaşamı, Sanatı, Eserleri (Araştırma-2010-İkinci Baskı 2014)

Ramazan Bayramı boyunca Zonguldak genelinde açık olan nöbetçi eczaneler! Ramazan Bayramı boyunca Zonguldak genelinde açık olan nöbetçi eczaneler!

-Rüştü Onur: Mektubun Avcumda (Mektup-2013). Bu eser daha sonra 2015 yılında, “Rüştü Onur: Benim Şeker Yavrum” adıyla aynı yayınevi tarafından yayınlandı)

-Sarıaylar (Şiir-2014)

-Kiraz Aldım Dikmeden/ Devrek Türküleri (Derleme-2017, İkinci Baskı 2019) --Sur ve Sır (Şiir-2018),

-Söğe (Öykü-2019)

-Geçek (Öykü-2020)     
    Ödülleri:

    -1992 Yugoslavya Tan Gazetesi Şiir Özendirme Ödülü

    -2011 Raşit Kara Mansiyon Ödülü

    -2018 Kemal Özer Jüri Özel Ödülü

    -2019 Pusula Sahaf Kitabevi Emek Ödülü