Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğine göre kafe, restoran, lokanta, pastane ve benzeri işletmelerde fiyat listelerini giriş kapısı ve masalarda bulundurma zorunluluğu getirildi.

Ürünlerde Fahiş Fiyat Artışına Son! Yeni dönem başlıyor... Ürünlerde Fahiş Fiyat Artışına Son! Yeni dönem başlıyor...

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulamaya girecek olan yeni yönetmelikle birlikte işletmeler, fiyat listelerini, uyguladıkları kampanya ve tarifeleri gösteren belge, levha, pano veya benzeri unsurla giriş kapısında ve masaların üzerinde sundukları hizmetlerin fiyat listelerini tüketicilerin rahatlıkla görüp okuyabileceği bir şekilde göstermekle yükümlü olacak.

"FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK"
"MADDE 1- 28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.” MADDE 2- Bu Yönetmelik 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür"