TÜVTÜRK, gaz ölçümü emisyon testini geçemeyen araçların bundan sonra "ağır hasarlı" olarak sınıflandırılacak ve trafikten men edileceğini açıkladı. Bu radikal değişiklik, araç sahipleri arasında şaşkınlık yarattı.

 Seyyar Araç Muayene İstasyonlarında Geçerli Hizmet

Resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, gezici istasyonların sadece randevu ile hizmet verdiği belirtilerek, egzoz gazı emisyon ölçümü olmayan araçların "ağır kusur" olarak tanımlandığı ve muayeneden başarısız sayılacağı belirtildi.

Gaz Ölçümü Emisyon Testi İçin Muayene Zamanları

Araç sahiplerinin, egzoz gazı emisyon testini sabit istasyonlarda veya yetkilendirilmiş gezici istasyonlarda yaptırabilecekleri ifade edildi. Seyyar araç muayene istasyonlarının hizmet verdiği bölgelerde başka bir yetkili ölçüm istasyonu varsa, seyyar istasyonların egzoz gazı emisyon ölçümü yapamayacağı vurgulandı.

Ağır Hasarlı Sınıflandırmasıyla Trafiğe Çıkamayacaklar

Gaz ölçümü emisyon testini geçemeyen araçların ağır hasarlı olarak sınıflandırılacağı belirtilerek, bu araçların trafikten men edileceği uyarısı yapıldı.

Zonguldak Kömürspor eski teknik direktörü Cahit Terzi’nin mutlu günü! Zonguldak Kömürspor eski teknik direktörü Cahit Terzi’nin mutlu günü!

Muayene Zamanlarına Göre Değişiklik

Araç sahiplerinin TÜVTÜRK'ün yeni kararı sonrasında muayene zamanlarını gözden geçirmesi gerektiği ifade edildi. Lastik tekerlekli araçlar için üç yılda bir, iki-üç tekerlekli araçlar için iki yılda bir, resmi/hususi araçlar için iki yılda bir, diğer motorlu araçlar için her yıl, römorklar-yarı römorklar için ise her yıl muayene yapılması gerektiği belirtildi.

HABER MERKEZİ