Yaklaşık 4 milyon kişinin başvurduğu halka arzda küçük yatırımcıya adet yani bin liranın altında hisse verilirken yüzde 50’lik bir bölüm  uzun vadeli aldığı iddia edilen yurtiçi ve yurtdışı kurumsala satılmıştı. Ancak hisse senedinin işlem görmeye başlamasından 5.gününden itibaren kurumsal(?) satmaya başladı.

Emeklinin ve memurun merakla beklediği maaş zammında değişiklik! Emeklinin ve memurun merakla beklediği maaş zammında değişiklik!

Ebebek hissesinde yaklaşık 5 milyonluk satış yapıldı. Bu satışla birlikte hisse senedinde beklentilerin aksine tavan serisi sadece 6 seans sürdü. Yurtiçi ve yurtdışı kurumsalların blok satışlarıyla hisse 82.75 liradan döndü ve haftayı 75.75 TL’den kapattı.

KURUMSAL TEPKİSİ!

Hisse senedinde küçük yatırımcılardan 3 milyon 800 bin talep olmasına rağmen uzun vadeli olacağı iddiası ile yüzde 50’lik bölümün kurumsal diye tarif edilen hesaplara verilmesi ve bunların daha 5.gün satışa gelmesi yatırımcıların tepkisine neden oldu.

Yatırımcılar, “Küçük yatırımcıya adet verilirken milyon lotlar bu kurumsallara satıldı. Bu adaletsizlik. Burada küçük yatırımcı adeta mal taşıyan figüran olarak kullanıldı. Kurumsalın kurumsallığı 5 gün mü? diye tepki gösterdiler.

ebebek hisse senedinde kurumsal satış
ebebek hisse senedinde kurumsal satış

REKOR TALEP

Ünlü Menkul Değerler liderliğinde gerçekleşen ebebek halka arzına 40.000.000 TL nominal değerli payların 7,7 katına denk gelen 307.900.862 TL nominal değerli talep geldi. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılardan nihai tahsisat tutarının yaklaşık 6 katı, grup çalışanlarından nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2,2 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılardan nihai tahsisat tutarının yaklaşık 14 katı ve yurt dışı kurumsal yatırımcılardan da nihai tahsisat tutarının yaklaşık 5 katı talep geldi.