Zonguldak Eski Valisi Ali Kaban, Şubat 2016’da :”Teleferik Projesi için her şey hazır. Proje çalışmalarını arkadaşlarımız tamamladı. Mülkiyet sorununun çözülmesini bekliyoruz. Bu halledildiği takdirde gerçekten çok güzel bir çalışmaya başlamış olacağız. Zor bir çalışma değil, yap-işlet-devret modeliyle bunu yapmamız mümkün. Proje kapsamında Fener Mahallesinde Deniz Fenerinin olduğu alana yatay bir hat olacak. Aynı merkezden yine Ontemmuz Mahallesindeki vericilerin bulunduğu alana doğru da dikey bir hat olmasını planlıyoruz. Bu ikisinin kesinlikle yapılması gerekiyor.

Bununla birlikte Kozlu bölgesine bir inişin yapılamasının da mümkün olduğunu söylediler. Fener hattından sonra da Kapuz Plajının bulunduğu alana doğru da bir hat yapılabilir. Daha değişik yerlere ilerleyen zamanlarda hat yapılabilir, zor ancak imkansız değil. Bunlar zamanla olacak olan şeyler..” demişti.

Mülkiyet sorununun çözülmesine rağmen teleferik projesinde ilerleme kaydedilemedi.

Zonguldak’a değer katacak projenin bir an önce yeniden gündeme alınarak yap işlet devret yöntemiyle Zonguldak’a kazandırılması isteniyor.

Buz Adam gönüllere girdi! Buz Adam gönüllere girdi!