TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına katılmak için başvurular alınmaya başlandı. Adana'da düzenlenecek olan TEKNOFEST, toplamda 85 Milyon TL değerinde ödül ve malzeme desteği sunarak genç teknoloji tutkunlarını ağırlayacak. Geleceğin liderlerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmalarda, "Gelecek Sensin" mottosuyla yarışacak katılımcılara 30 Milyon TL nakit ödül ve 55 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Her yıl kategorilerin arttığı ve dünya çapında büyük ilgi gören TEKNOFEST'e başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.

Duyuru Görseli

TEKNOFEST, millî teknoloji üretme ve geliştirme konusundaki gençlerin ilgisini çekmeyi hedefleyerek, 2018 yılından bu yana 2 Milyonun üzerinde başvuru almıştır. 2024 yılı için ise ilkokul seviyesinden mezun seviyesine kadar geniş bir katılımcı kitlesi bekleniyor. 46 ana kategoride 117 alt kategoride düzenlenecek yarışmalara başvurular, 20 Şubat tarihine kadar www.teknofest.org adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

TEKNOFEST 2024 kapsamında gerçekleştirilecek yarışmalar arasında Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi 46 farklı kategoride gençler yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Bu yıl ilk defa başvuruya açılacak kategoriler arasında Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları da bulunmaktadır.

Rödovans sahipleri çıkmazda! Rödovans sahipleri çıkmazda!

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ana yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları, medya ve üniversitelerin destekleriyle Adana'da gerçekleşecektir. Yarışmalara katılmak isteyenler www.teknofest.org web sitesinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Basın iletişimi için Orkestra İletişim'e başvurabilirsiniz: Hatice Güleç - 0532 552 42 38, [email protected]; Tuba Yeruşan Aydın - 0535 586 51 57, [email protected].