İslam ve Osmanlı Tarihi Yazarı, TV Programcısı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Zonguldak'ta kitap imzalama gününe katılıp söyleşi düzenledi.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, İslam ve Osmanlı Tarihi Yazarı, TV Programcısı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Zonguldak'ta Kitap Günleri programına katıldı.

“HAMAS DEĞİL İSRAİL KENDİ KENDİNE SALDIRDI”

Demirpark AVM 1. Katta İmza Günü ve Söyleşi programına katılan Prdf. Dr. Şimşirgil, tarihin doğru öğrenilmesinin önemine vurgu yaptı. Dizilerdeki yanlışlıklarla tarihe ihanet edildiğini ifade eden Şimşirgil, İsrail’in Filistin saldırısının asıl nedenini açıkladı. İsrail’in Filistin’e uyguladığı saldırının arka planında başka hesaplar olduğunu ifade eden Şimşirgil, “Başından beri söylememe rağmen inanılmayan 7 Ekim’deki saldırıyı Hamas’ın değil İsrail’in kendisinin yaptığını 40 gün sonra İsrail gazetesi yazdı. İşgal için gerekçe üretildi. 7 Ekim, İsrail’in 11 Eylül’ü” dedi.

İLBER ORTAYLI’YA VERYANSIN!

İslam ve Osmanlı Tarihi Yazarı, TV Programcısı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Oğuzhan Uğur’nun sunduğu programda Celal Şengör ve İlber Ortaylı’nın Filistin’in toprak sattığı konuşmaları ve İlber Ortaylı’nın Fatih Sultan Mehmet Han’In içki içtiğine yönelik söylemlerini çok sert bir şekilde eleştirdi. İlber Ortaylı’nın sadece balık sevmesi üzerinden Fatih Sultan Mehmet Han’ı içki içen biri olarak anlattığına dikkat çeken Şimşirgil, “Nerede kanıtın… Gizli içiyordu diyorsun… Gizli içiyorsa sen nereden biliyorsun? Balık ta içkisiz gitmiyormuş… Fatih, ceketinin altında mı getiriyordu içkiyi? Orada mıydın?

FİLİSTİNLİLER TOPRAK SATTI MI? CELAL ŞENGÖR NE BİLİR?

Osmanlı döneminde Filistin topraklarının satıldığı söylenilerek mücadeleye başka tarafa çekme çabasında olanların türediğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Bu memleketin evlatları nedeneyse İsrail’in safında çatışır hale geldi. Oğuzhan Uğur’un programında Filistin’in topraklarının satılıp satılmadığını Celal Şengör’e soruluyor. Şengör kim jeolog… Yer bilimci ne anlar tarihten. Srulunca o da kendini bir şey zannediyor” dedi.

Kentin göbeğinde büyük rezillik! Kentin göbeğinde büyük rezillik!

“TRT, PARA İÇİN TARİHİNİ SATTI”
Tarihi anlatan televizyon dizilerinde Osmanlı tarihinin yanlış anlatıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Muhteşem Yüzyıl dizisinin doğru tek karesi yoktu. TRT başlayınca sevinmiştim. TRT, para için tarihini sattı. Selahaddin Eyyubi dizisini 3 saat yapmışlar… Kim izler 3 saat boyunca… Yap 60 dakika sürekli izlensin… Şeyh Edebali’nin bile kızını kaçırttılar dizide… Kaçırıldıysa tamam yap. Reytinge, paraya kurban etme… Bir solcu yapsaydı Türkiye ayağa kalkardı. TRT yapıyor, kimsenin gıkı çıkmıyor… Bizden biri! Ertuğrul Gazi dizisinde Sadettin Köpek’i hain olarak göstermek tarihe ihanettir. En adil insanlardandı. Köpek unvan değil ismiydi. Babası sadık olsun diye köpek ismini vermişti. Ayrıca Ertuğrul gazi Sadettin köpek ile hiç karşılaşmadı. Karşılaşsa Ertuğrul gaziye acırdım” dedi.

Sohbet ortamında geçen söyleşinin ardından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, kitaplarını imzalayıp fotoğraf çektirip sohbet etti. Prof. Dr. Şimşirgil, son olarak Osman Sav’ın youtube kanalına programa katıldı. İzlemek isteyenler: https://www.youtube.com/@OsmanSav adresinden programa ulaşabilecek.