Zonguldak ve Kastamonu dahil 7 ilde Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ katkılarıyla turne... Zonguldak ve Kastamonu dahil 7 ilde Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ katkılarıyla turne...

Hemen seçim zaferini kutlamanın ardından Erdem, Zonguldak'ta iki yeni kent lokantasını hizmete sunacaklarını açıkladı.

EKONOMİK, SAĞLIK VE LEZZETLİ YEMEK 

Özellikle öğrenciler ve düşük gelirli emekli vatandaşların ekonomik, sağlıklı ve lezzetli yemeklere erişimini hedefleyen Erdem, seçim öncesi verdiği sözü hayata geçirmenin kararlılığını gösterdi. Erdem, yaşanan hayat pahalılığı sebebiyle birçok emeklinin sağlıklı beslenmeden uzak kaldığını ifade ederek, bu duruma çözüm olacaklarını belirtti.

Kent Lokantası Chp Zonguldak (2)

KENT LOKANTALARININ AÇILIŞI VE HİZMET DETAYLARI

Zonguldak'ın merkezinde kuracakları iki kent lokantasında haftanın altı günü belediye güvencesiyle hizmet vereceklerini söyleyen Erdem, bu lokantalarda üç kap yemeği elli liraya sunacaklarını vurguladı. Rant odaklı olmayan, halka odaklı belediyecilik anlayışlarının bir gereği olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara uygun fiyatlı ve sağlıklı yemek sunacaklarını kaydetti.

Kent Lokantası Chp Zonguldak (1)

SOSYAL BELEDİYECİLİK İLKELERİ

Tahsin Erdem, yapacakları her uygulamada sosyal belediyeciliğin örneklerini Zonguldak halkına yaşatacaklarını belirterek, belediyecilik anlayışlarının temelinin ranttan değil, halktan yana olduğunu vurguladı. Ucuz ve sağlıklı yemek sunma taahhüdü ile Erdem, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olma misyonlarını birleştirdiklerini ifade etti. Zonguldaklılar, Erdem'in bu kararlılıkla gerçekleştireceği projeleri heyecanla bekliyor.

Kent Lokantası Chp Zonguldak (3)

Erdem'in açıklaması; “Her gün artan hayat pahalılığı nedeniyle emekli vatandaşlarımızın büyük bir bölümü sağlıklı beslenmekten uzak bir şekilde yaşıyor. Çay ve simit bile artık insanlarımız için lüks olmaya başladı. Kent merkezinde erişilebilir noktada kuracağım iki adet kent lokantası ile hem üniversite öğrencilerimizin hem de düşük gelirli emekli vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmesine bir nebze de olsa katkı sağlamaya çalışacağım. Bu hizmetimizi haftanın altı günü belediyemiz güvencesi ile sunacağım. Kent lokantalarımızda üç kap yemeği elli liraya vereceğim. Günümüzde bir çeşit yemeğin bile bunun en az üç katına alınabildiği göz önüne alınırsa hizmetimizin büyüklüğü de ortaya çıkacaktır.”

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri