Yazıya uygun bir başlık bulmak için oldukça fazla zaman harcadım. Çünkü yerel siyasette mensubu olduğum bir parti için yazacaktım ve ne yazarsam yazayım noktasına, virgülü...

Yazıya uygun bir başlık bulmak için oldukça fazla zaman harcadım. Çünkü yerel siyasette mensubu olduğum bir parti için yazacaktım ve ne yazarsam yazayım noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlandığı için çok dikkatli olmak zorundaydım.

Zonguldak Belediye Başkanı sayın Selim ALAN  her ne kadar böbürlenerek seçimi kazandığını ve başarının kendisine ait olduğunu düşünse de işin aslının öyle olmadığını kendisi de biliyor. Alınganlık göstermeyeceğini düşünerek kendisine hatırlatmak isterim ki: “Sayın ALAN insan da biraz vefa olur, almış olduğun başkanlıktaki asıl kahraman sen değilsin, seçilmiş olduğun o makam, entrikalarla dolu karşı cephe sayesindedir, inkar etme ve vefanı göster, Aday Selim ALAN değil, rahmetli deli Ayten ablamız da olsa kazanırdı, hatta seçim masrafı olarak yüklü bir harcama yaptıysanız bu da sizin acemiliğiniz derim, hiçbir çaba göstermeden kazanacağınız bir seçim ve siz bu gizli kahramanlara bir kere bile teşekkür etmediniz.”

Öyle lafı eveleyip-gevelemeyeceğim: 1979 yılından beri bu kentteyim, ucundan kıyısından siyaset yapmaya ve olayları irdelemeye çalışırım, gördüğüm şu: Zonguldak’ta sağın da, solun da siyaseti bir avuç kurnaz tarafından: yönetildi, yönetiliyor, yine yönetilecek ve bunu bile bile yine de siyaset yapmaya çalıştım, çünkü.  “ siyaset yapması gerekenler siyasetle ilgilenmezse, aptallar tarafından yönetilmeye mahkumdurlar”  prensibini bildiğimden bağrıma taş basa basa siyaset yapmaya çalıştım, kazancım?  Kocaman bir sıfır.

Şimdi bu şark kurnazlarının bol olduğu bir kentte sayın  ALAN’a  yine hatırlatmak isterim ki:  Teşbihte kusur aranmaz ve kimseye hakaret amaçlı bir şey demiyorum, Anadolu’da bir tabir vardır: “Kötü it ne yer, ne de yedirir” İşte sevgili Başkan, sen bu yüzden kazandın. Size akıl vermek haddime değil, ama yerinizde olsam başta Sayın Muharrem AKDEMİR hocamız ve meclis üyeleri olmak üzere, eski İl ve İlçe başkanlarımız, başkan adaylarımız ki buna Kilimli ve Kozlu da dahil mevcut meclis üyelerimiz sizce bir teşekkürü hak etmediler mi? Ne yani  Sayın ALAN, Sayın ALTUN, Sayın BEKTAŞ!  Bu başarılarınızdaki -buna başarı demeyelim- bizim kahramanların hiç mi payları yok?

  Yazan: Mehmet Çelik