TBMM'nin gündemine gelen yeni yasa meclisten geçti ve kabul edildi. Borçlu ve cezalı olan sürücülere ehliyet af ve iadesi geldi. Ehliyetlerle ilgili ödenmemiş borcu olanlar cezası bulunan sürücüler af yasası ile adeta bayram edecek.

Ehliyeti olan milyonlarca sürücüyü ilgilendiren karar TBMM’den geçti. Geçtiğimiz günlerde meclis gündemine gelen ehliyetlerle ilgili ödenmemiş borçları ve cezaları kapsayan yeni yasa mecliste kabul edildi. 14 milyonu aşkın sürücüyü ilgilendiren kararla birlikte 521 milyar liralık borç yapılandırılacak. Yeni kanun teklifi kapsamında 2.000 TL altında olan ve 31 Aralık 2022 tarihinden önce tahakkuk eden tüm borçlar ise silinecek. Yapılandırma kapsamına giren borçlar 48 ay vade ile ödenecek.

genel-zabitanin-trafik-yetkilerinin-arttirilmasinin-trafik-ve-genel-guvenlige-katkilari-duyuru9fcdf26a-cd8e-47f2-8eeb-5bceda76393d

Bakan Uraloğlu açıkladı! 19 Mayıs’ta trenler ücretsiz Bakan Uraloğlu açıkladı! 19 Mayıs’ta trenler ücretsiz

EHLİYET AFFI VE BORÇ YAPILANDIRMASI GELDİ

Yeni yasa kapsamında park cezası, ışık ihlali, hız, Emniyet kemeri ve emniyet şeridi ihlalleri nedeniyle trafik ceza puanı dolan sürücülerin de ehliyetleri iade edilecek. Yaklaşık 10.000 sürücü belgesi yasak kapsamına giriyor. Fakat alkol ya da uyuşturucu etkisi altında araç kullanan, ölümcül kazalara sebebiyet veren, drift yapan sürücüler yasa kapsamında değil. Ayrıca sürücülerin son bir yıl içinde en sık yaptıkları ihlallere ilişkin ceza ve puanlarda yasadan muaf tutuldu. Bu yasa ile birlikte Ceza ve puanlar yeniden belirlendi. Yeni yasa kapsamında alkollü araç kullanmak 20 ceza puanına, emniyet kemeri takmamak ve kırmızı ışıkta geçmek ise sırasıyla 15 ve 20 ceza puanına sebep oluyor.

48 AY VADE İLE ÖDENEBİLECEK

TBMM’den geçen borç yapılandırma yasası ile birlikte ehliyet cezaları 48 ay vade ile ödenebilecek nokta Ayrıca 31 Aralık 2023 tarihinden önce tahakkuk eden 2.000 TL altı borçlar ise tamamen silinecek. Başvurular 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek. İlk taksit ödeme tarihi ise Haziran ayının sonu olacak.