Batı Karadeniz’de fırtına etkisi! Camlar kırıldı, panolar uçtu Batı Karadeniz’de fırtına etkisi! Camlar kırıldı, panolar uçtu

Karabük Yenice ilçesinin Değirmenyanı Köyü'nde son aylarda su problemi yaşandığı ve köy muhtarının köy sakinleri arasında ayrımcılık yaptığı iddia ediliyor. Kadioğlu Mahallesi sularının yeniden akması için, Kaymakamdan yardım istedi.

Karabük ilinin Yenice ilçesinin Değirmenyanı Köyünde, köy muhtarının ayrımcılık yapması nedeniyle su problemi yaşandığı iddia edildi. Karabüknethaber.com'da yer alan haber göre, yaklaşık bin kişinin yaşadığı ve dağınık bir düzenin olduğu köyde, tek şebekeden su dağılımı yapılması yönünde bir çalışma yapıldığı belirtilirken bazı bağımsız su alan evlerin su borularının kesildiği ve su depoların da iptal edildiği öne sürüldü. Su şebeke çalışmalarında köy halkı arasında ayrımcılık yaptığı iddia edilen Değirmenyanı Köyü Muhtarı İhsan Kurt'un, bazı köylülerin evine su vermemeye çalıştığı ve huzursuzluğu tırmandırdığı ileri sürüldü. Karabük İl Özel İdaresi'nin ise muhtarın köylüler arasında yaptığı iddia edilen ayrımcılığa göz yumduğu yönünde şikayetler geldiği belirtiliyor. Mahalle sakinleri sorunun çözümü için kaymakamdan yardım istedi. Kaymakamlık ta muhtar, mahalle sakinleri ile evlerine yeni su getirene kadar dokunmayacağına dair belge imzaladı. Kadioğlu mahallesinde yaşayan mahalle sakinleri Sarıyer memba suyu başta olmak üzere, simsirlik gibi mah sınırlarından yer alan tarla ve tarla evlerine yakın su kuyularından ihtiyaçlarını gideriyorlardı.