Sosyal medya fenomeni Ece Ronay T. ve beraberindeki beş kişi, eski eşi Mehmet B.’nin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alındı. Şüphelilere ait cep telefonları ve dijital materyaller, Siber Şube tarafından incelemeye alındı. İnceleme kapsamında şifreleri kırılan cihazlar üzerindeki adli analizler, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesi uzmanları tarafından gerçekleştirilecek.

IMG_8684

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması! Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması!

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Ece Ronay T. ve diğer beş şüphelinin cep telefonları ve dijital malzemeleri üzerinde detaylı bir inceleme başlatıldı.

Cihazlardaki şifrelerin kırılmasının ardından, adli inceleme ve analizler başladı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli uzmanlar, şüphelilere ait elektronik cihazlardan elde edilen verileri detaylı bir şekilde inceliyor.

IMG_8685

İnceleme kapsamında, eski ve yeni tarihli mesaj trafiği, silinmiş veriler, arama, mesaj ve elektronik posta yazışmaları titizlikle analiz edilecek.

İlgili telefon hatlarının baz istasyonları karşılaştırılarak, azmettirme olayının yaşandığı günlerde şüphelilere ait telefonların birbirleri ile bağlantılı olup olmadığı ortaya çıkarılmaya çalışılacak.

Adli inceleme ve analizlerin tamamlanması, cihazlar üzerindeki delillerin dosyaya eklenmesi bekleniyor.

Bu çalışmaların sonucunda elde edilecek dijital deliller, azmettirme olayının aydınlatılmasına katkı sağlayabilir.