Zonguldak ve Düzce; İstanbul, Ankara ve İzmir'in de yer aldığı kara listede! Zonguldak ve Düzce; İstanbul, Ankara ve İzmir'in de yer aldığı kara listede!
 

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Asgari ücret, döviz kurundaki hareketlilik, fahiş fiyatlar ve salgında son durumun ele alındığı toplantı sonrası Erdoğan açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI *Milletimizin üzerindeki yükünü azaltmak için adımları birer birer atıyoruz. Türkiye geçtiğimiz 19 yılda toplamda 14 trilyon dolara yakın milli gelir üretmiş, bunun da dörtte birini yatırıma kullanmış bir ülke olarak hedeflerine ulaşabilecek imkana, kapasiteye sahiptir. *Amacımız kalıcı üretim, kalıcı istihdam, kalıcı refah sağlamaktır. Bu süreçte ödediğimiz bedeller elde edeceğimiz kazançlar yanında çok küçük kalacaktır. Kamu işçileri ve memurların maaşlarında yapılan artışların ardından asgari ücret düzenlemesinde aynı anlayışla hareket ediyoruz. Sosyal devlet ve sosyal yardım politikalarıyla hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık. YASTIK ALTI ÇAĞRISI *Bankada, yastık altında, kasasında parası, dövizi bulunan bireylere ve kurumlara da bir çağrı yapmak istiyorum. Herkesi yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. Fiyat ve kur artışlarının yol açtığı dalgalanma bir süre sonra mutlaka duracaktır. *Ülkemizdeki döviz sorununun kurun seviyesiyle ilgili değil istikrarıyla ilgili olduğunu savunuyoruz ve bunu sağlayacak adımları da atıyoruz.