Valilik ve belediye izniyle düzenlenen kermes, Eslem'in tedavisi için gerekli kaynakları oluşturabilmek adına önemli bir adım.

Eslem Li̇na Akbaş Zonguldak Sma Ti̇p1 İzmi̇t (2)

Etkinlik Detayları ve Açılış

27 Şubat Salı günü saat 10.30'da başlayan kermes, Kozlu Mithat Akif Caddesi ATM'ler önünde Eslem'e umut olabilmek için düzenlendi. Zonguldaklılar, minik Eslem için bir araya gelerek, tedavi sürecine destek olmak amacıyla etkinliğe katılıyor. Kermes, gün boyunca devam edecek ve saat 17.00'de sona erecek.

Eslem Li̇na Akbaş Zonguldak Sma Ti̇p1 İzmi̇t (5)

Eslem'in Zorlu Mücadelesi ve Ailenin Çağrısı

Eslem Lina Akbaş'ın ailesi, SMA tip 1 kas hastalığı ile mücadele eden minik kızları için yardım çağrısında bulundu. Eslem'in her geçen gün kaslarını kaybettiği ve yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirme yeteneğini yitirdiği belirtilerek, "Bu çaresizliğin bir tarifi yok, yalnızca iliklerimize kadar yaşadığımız korkumuz var. Evladımızı kaybetmekten korkuyoruz. Lütfen, maddi manevi desteklerinizle kızımıza ilacını alabilmemiz için bize yardım edin. Allah rızası için bir kez bile olsa tutun minik ellerinden…" şeklinde açıklamada bulundu.

Eslem Li̇na Akbaş Zonguldak Sma Ti̇p1 İzmi̇t (1)-1

Dayanışma Selma Hanım'la Başladı

Zonguldak Kozlu'da düzenlenen etkinliği vesile olan Selma Hanım, 5 aylık Eslem'in SMA Tip1 kas hastalığı ile mücadelesini duyarak, İzmit'ten arkadaşıyla birlikte yardım talebinde bulundu. "Bize destek olur musun? Zonguldak'ta sesimiz olur musun?" diyen arkadaşına destek olmak isteyen gönüllüler, büyük bir kermes talebiyle Zonguldaklıları bir araya getirdi.

Eslem Li̇na Akbaş Zonguldak Sma Ti̇p1 İzmi̇t (4)

Kermese Davet ve Umut

Selma Hanım, "Burada büyük bir kermes talebimiz var. İnşallah tüm Zonguldak duyarlı olur ve bizlere destek olur. Kermes sabah 10:30'da başlıyor, akşam 17:00'a kadar devam edecek." diyerek, Zonguldak halkını Eslem'in tedavisi için destek olmaya davet etti. Etkinlik, Eslem'in umut dolu bir geleceğe kavuşabilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Kozlu Belediyesi onarım çalışmalarını tamamladı! Kozlu Belediyesi onarım çalışmalarını tamamladı!

Eslem Li̇na Akbaş Zonguldak Sma Ti̇p1 İzmi̇t (3)

Aybüke Ünal

Kozlu Haberleri