Zonguldak'a Dev Yatırımlar: Bakanlık Destekleriyle Yeni Tesisler Kapıda! Zonguldak'a Dev Yatırımlar: Bakanlık Destekleriyle Yeni Tesisler Kapıda!
ENGELLİ HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR
 
Türkiye Sakatlar Derneği olarak işsiz olan ve iş kurda kaydı bulunan engellilere yönelik Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından , engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu , işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması ile engellilerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir. Proje müracaatları 10 Haziran 2022 tarihinde son bulacaktır.
Engelli olarak kendi işini kurmak ve 65 bin lira hibe desteğine başvurmanın şartları şunlardır.
- İş Kurda Engelli kaydı olmak.
- Bedensel , Zihinsel , ruhsal , duygusal ve sosyal yeteneklerini kaybetmesi nedeniyle iş güçünün en az % 40 'ından yoksun olduğunu ' engellilere verilecek Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirebilmek.
- 18 yaşını tamamlamış olmak .
- hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak.
- Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı iyeri / işlerme olmamak.
Engelli hibe desteği projesi ile ilgili engellilere İş Kur binası toplantı salonunda 31.05.2022 saat 10.00 da bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Bu imkandan faydalanmak isteyen Engelli arkadaşların kendileri için önem taşıyan bu toplantıya mutlaka katılmaları kendi yararlarınadır.