Antalya Serik Belediye deplasmanına mutlak kazanmak için giden Zonguldak Kömürspor maalesef beklenen başarıyı gösteremedi ve rakibine tek golle yenilerek SERİK’in ligde kalmasını sağlarken kendisini de iyice ateşin içine attı.

Maçı canlı olarak izledim ve böylesine bir maçta stres yönetimini sağlayamayan ve rakibi karşısında bocalayan pas trafiğini gerektiği gibi yapamayan, futbol adına da sahada tatmin edici ve rakibe üstünlük kuramayan Kömürspor takımı yakaladığı birkaç pozisyonu da gole çeviremeyince kornerden yediği kafa golüne karşılık veremedi ve maçtan yenilgiyle ayrılarak tüm umutlarını son iki maça bıraktı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Şimdi ne olacak açıklık getireyim.

Ya Nazilli spor takımı, ya da Zonguldak küme düşen takım olacak.

Nasıl olacak?

Nazillispor geçen hafta sahasında Karacabey’e 3-1 mağlup oldu ve ligde tek maçı kaldı 38 puanda bulunuyor. Bu maçı da Ankara’da Ankaraspor ile oynayacak.

Nazilli takımı Ankaraspor’a yenildiği taktirde 38 puanda ligi tamamlayacak ve Zonguldak Kömürspor’un son iki maçında alacağı skorlara bakacak. Puan alırsa da ligde kalacak.

Peki Zonguldak Kömürspor nasıl kurtulacak?

Evet Zonguldak Kömürspor ise ligde kalması için son iki maçını kazanması gerekecek. Bu hafta sahasında ligden düşen Kırşehir ile oynadıktan sonra son hafta maçını da Kırklareli deplasmanında oynayıp ligi tamamlayacak.

Şayet bu iki maçtan 6 puan toplar ise puanını da Nazilli gibi 38 yapacak. İşte burada averaj sistemi devreye gireceği için ve Zonguldak Kömürspor rakibiyle oynadığı 2 maçında da üstün olduğundan otomatik olarak kendisini kurtaracak ve Nazillispor 3. Lige düşecek.

Hesaplar tutacak mı?

Evdeki hesap çarşıya uyar mı uymaz mı?

Normal şartlarda Ankaraspor gibi bir güçlü takımın Nazilli gibi sürekli düşüş içinde olan bir takımı çok rahat bir şekilde yenmesi gerekiyor ve yeneceğini de tahmin ediyoruz. Bundan sonra iş bizim takıma düşüyor.

Hadi diyeli bu hafta ligden düşen Kırşehir’i yendik ve son maça kaldık. 35 puanlı olarak Kırklareli deplasmanına çıktık. Kırklareli zaten ligde kalmayı çoktan garantilemiş durumda. Bu maçta ya kazanacak ligde kalacağız, ya da beraberlik veya yenilgi halinde de küme düşeceğiz.

Ne demişler bu bir savaş yani puan savaşı.

Yaşamak için vuracaksın acırsan acınacak duruma düşersin.

Acımak yok bu savaşı biz kazanmalıyız.

Şehit madenci takımı bu ligde kalmalıdır nokta…

TFF karar vermek için neyi bekliyor? TFF karar vermek için neyi bekliyor?