Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütünün taciz ateşi sonucu 5 askerimiz şehit düştü. Şehitlerden birinin Zonguldaklı Uzman Çavuş Mustafa Sezer olduğu öğrenildi.

2016 yılında göreve başlayan 28 yaşındaki Mustafa Sezer'in 6 aylık bebeği olduğu öğrenildi. 

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütünün taciz ateşi sonucu 2 askerin şehit olduğu 3 askerin de yaralı olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Yaralı 3 askerimizden de acı haberler peş peşe geldi.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 02.17.30

ZONGULDAK’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Büyük beklenti vardı! Kaderleri aynı mı olacak? Büyük beklenti vardı! Kaderleri aynı mı olacak?

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bugün bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşiyle yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen askerlerden Uzman Çavuş Mustafa Sezer'in de, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Bölgede operasyonların devam ettiği bildirilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan ve tedavisi devam eden kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ile Uzman Çavuş Kemal Özek şehit olmuş, yaralanan 3 asker hastaneye kaldırılmış, yaralı askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ ve Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit olmuştu.