Geçmişte Zonguldak’ta çeşitli yerel gazetelerde görev aldığım dönemlerde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile ilgili olarak bir çok haberler ve köşe yazılarımda başarılı çalışmalarını kaleme almıştım. Ve hatta 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İMZA Gazetesinin Kozlu bürosu ofisinde de AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve yöneticilerinin de hazır olduğu Kozlu seçimleri ile ilgili canlı yayın yaparak görüşlerini almıştım. Sayın Ali Bektaş Kozlu halkı tarafından sevilen ve taktir edilen biridir, zaten öyle olmasaydı halk onu yeniden Başkanlık koltuğuna oturtmazdı.

Açık ve net ifade ediyorum ki Sayın Ali Bektaş’ın yeri bende çok ayrıdır onu severim, sayarım ve dobralığına da hayranımdır. Hatta ben ona esprili şekilde “Deli Başkanım” derim. Onun da beni sevdiğini ve saygı duyduğuna inanıyorum. Şimdi ben şu anda Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanlığı görevini sürdürüyorum ve İMZA Gazetesinin de Genel Yayın Yönetmeniyim.

Konuya gelecek olursak, KGD’ye bağlı üye olan gazeteci meslektaşlarıma karşı sorumluluğum vardır. Bu sorumluluk gazeteciliğin doğru, ciddi, araştıran, soruşturan ve kamuoyunu net şekilde asparagas haber yapmadan doğru şekilde bilgilendirme esasına dayanır. Meslektaşlarımız bu şekilde doğru haber yapmakla mükelleftir ve bu sorumluluğu yerine getirmek zorundadır. İddiaya dayandırma şeklinde yapılan da bir haber çeşididir ama belge ve ispat daha da önemli nokta atışıdır.

Bunu böylece izah ettikten sonra şimdi gelelim Sayın Ali Bektaş hakkında meslektaşımız “LENS MEDYA HABER” sitesinde ses getiren ve Bektaş’ı çileden çıkartan habere.

Sorulmuş?…Ne yazılmış Başlık şu:

““ŞOK İDDİA, ALİ BEKTAŞ’IN OTELLERİ Mİ VAR?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşına zam sinyali! Emekli maaşı masaya yatırılacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşına zam sinyali! Emekli maaşı masaya yatırılacak!

Bu haber sosyal medyada ve halkın arasında çok konuşulan bir iddia olduğu belirtiliyor. Buna dayandırılarak bu haberin iddia şeklinde çıkmasından sonra Sayın Bektaş’ın zehir zemberek tehditvari açıklamaları yerel bir kanalda dile getirildi. Gerçekten çok üzüldüm. Sayın Bektaş’ın böyle bir konuşma üslubu ile kamuoyu önüne çıkacağına daha sakin kelimelerle yargı yolunu işaret edip orada kalmalıydı.

“Yargı gereğini yapmazsa ben yapacağım” sözünde sinir katsayısı üst seviyede olmuş olabilir ama yine de sakin olmakta fayda vardır görüşündeyim.

İşte Sayın Ali Bektaş’ın o sert konuşmasının bölümü.

“YARGI GEREĞİNİ YAPMAZSA BEN YAPACAĞIM”

 “ŞOK İDDİA, ALİ BEKTAŞ’IN OTELLERİ Mİ VAR?” başlıklı haberi için konuşan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş; “ Ben 15- 20 senedir Antalya’ya bile gitmedim. Ben suç duyurusunda bulundum. Benim madem otellerim var, Ali Bektaş hırsız! Bu yazının amacı budur. Suç duyurusunda bulundum.  Ya bunu yazana gereğini yapsın savcılık, ya da bana gelsin! Benin bir evim, iki arabam bir oğlum Mustafa’nın üzerine, Çakmakkaya’da kayınpederimden kalma bir villam ve eşimin üzerine yaklaşık 280.000 TL nakit var. Biz onurlu ve şerefli insanlarız. Yargı ya bunun gereğini yapacak? Ya ben gereğini yapacağım? Bunu mu istiyorlar?.” Konuşmaların devamı da var ancak ben bu kısmı ele alma gereği duydum.

 Değeli Başkanım, hakkında iddiaya konu olan bu yazı her gazetecilerin defalarca ele aldığı iddiaya dayandırılan haber türünden sadece biridir. Zonguldak’ta sizler de biliyorsunuz ki öyle gazeteciler(!) var ki, belden aşağı yazdıkları yetmiyormuş gibi kişilerin mahrem yerlerine kadar yazıyorlar. Üstelik bıkmadan usanmadan yazıyorlar. Şehrin en yetkili mülki amirlerine kadar, Milletvekillerine kadar, Belediye Başkanlarına kadar neler yazılıyor bu memlekette öyle değil mi?

Cevap hakkınız vardır elbette katılıyorum . Cevap hakkınızı da ekran yoluyla dile getirdiniz ama bunu “yalanlayıcı, bilgi kirliliği”  şeklinde yapsaydınız çok daha yararlı olacağına inanıyoruz. Yine de altını ısrarla çiziyoruz ki yargı yolu, en doğru yoldur. Tehdit yolu sizin makama uygun bir yol değildir.

Dernek başkanı olarak böyle yapıcı bir yolun daha mantıklı olacağını düşündüm. Siz Ali Bektaş olarak geçmişte Kozlu’da çok başarılı çalışmalara imza attınız, şimdi de atacağına olan inanç içindeyiz. Sakin olmakta yarar var. Kozlu’da daha yapacak çok işiniz var…

AK Parti Zonguldak’ta ilk defa merkez Kozlu ve Kilimli’de uyumlu bir süreç yakaladı bu fırsatı halkın lehine kullanmak ve Karaelmas diyarını her anlamda çağdaş bir şehir haline getirmeye odaklanmanız hepimizi mutlu edecektir.

Kalın sağlıcakla…