Beyaz Saray (Memurlar Lokali) sahibi Sami Aydın, Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ’ın kendisini yazmaması için Açık Çarşı (Zemin Mağazaları) sahiplerinden Ak Parti eski yöneticisi Ahmet Yılmaz’ın kendisini arayarak Ali Rıza Tığ ile görüşmesi gerektiği konusunda kendisini ikna etmeye çalıştığını açıkladı.

 

Memurlar Lokali sahibi Sami Aydın, Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ’ın kendisini yazmaması için Zemin (Açık Çarşı) Mağazaları sahiplerinden Ahmet Yılmaz’ın kendisini arayarak Ali Rıza Tığ ile görüşmesi gerektiği konusunda kendisini ikna etmek istediğini iddia ederken, “Ahmet Yılmaz beni o şantajcının yanına yollamaya çalıştı. Ahmet Yılmaz’a da yazıklar olsun” diyerek Ahmet Yılmaz ile o günden sonra konuşmadığını söyledi.

 

Ahmet Yılmaz'ın kendisini Ali Rıza Tığ'ın yanına yollamaya çalıştığını ifade eden Sami Aydın, şunları söyledi: 

"Bir gün bir Cumhuriyet Başsavcısı, bir basın savcısı sana bunların hesabını sorar” dedi.

Beyaz Saray (Memurlar Lokali) Lokalinin sahibi İşadamı Sami Aydın’ın açıklama şöyle: 

“Ben Zonguldak’ta 60 yıldır buradayım. Ben isim de söylüyorum. Çünkü yanımda şahitlerim vardı. Ahmet Yılmaz. Açık Çarşı’nın sahiplerinden. Bir gün telefonda konuşurken, 'Ya Sami ağabey Ali Rıza’nın yanına gitsene!' dedi. Dedim; 'Ali Rıza kim? Çevre Şehircilik Müdürü mü? Vali mi? Yazıklar olsun sana Ahmet' dedim. O sahtekarın yanına beni göndermek istiyorsun diyerek Ahmet Yılmaz ile de ilişkimi kestim. Buna ağabeyi de şahit, burada misafirlerim de vardı. Onlar da şahit. 'Ali Rıza kimdir?' dedim. Bu Ali Rıza ile arkadaşlık edenlere bakar mısınız? Zonguldak halkına sesleniyorum. Bu adamı okumayın. Bu adamın milletin yatak odasından çıktığı yok.

Bakan Özhaseki'den Özcan Ulupınar'a Destek: Devrek'te Buluşma Bakan Özhaseki'den Özcan Ulupınar'a Destek: Devrek'te Buluşma

Şimdi Ali Rıza’nın arkadaşlarına bakar mısınız? Eski Emniyet Müdür Yardımcısı, Zonguldak eski Alay Komutanı, Zonguldak eski Başsavcısı… Soruyorum ya bu adamlar bunda ne buluyor? Bununla nasıl arkadaşlık yapıyorsun? Kendi adamların hakkında bir kelime dahi yazmıyorsun. Adamına göre muamele yapma. Bir gazete kamudur. Kamuyu aydınlatmadır ama sen bunu silah gibi kullanıyorsun. Artık düş milletin yakasından.

Memurlar Lokalinin devamlı kaçak olduğunu iddia ediyor. Kaçak diye oraya gitmeyin diyor. Onun yüzünden korkudan buraya gelemeyen insanlar var. Yazıklar olsun onlara da. Milletin üzerine kabus gibi inen bir adamsın sen.

Bir gün birisi çıkar karşına bunların hesabını sorar sana. Bir Cumhuriyet Başsavcısı, bir basın savcısı sana bunların hesabını sorar. Her gün Sami Aydın diye yazsan da şunu anla. Sana para vermeyeceğim. Sen böyle bir adamsın. İnsanlar senden çekiniyor olabilir ama ben senden kokmuyorum. Ne yazarsan yaz. Yıkarsan yık. Yıktırırsan yıktır. Senden korkmuyorum. Sen benden 100 lira harçlık isteyen adamsın. Sami abi bana bir fatura ver diyen adamsın ya. Sen kim oluyorsun ya! Pusula Dergisi getirip te benden 100 lira isteyen adamsın sen ya. Şimdi insanlardan 100.000 lira istiyorsun. Bu paraları nasıl çocuklarına yediriyorsun. Erkek çocuğunun halini görüyorsun. Yürümesi bile sıkıntılı. Senin yüzündendir o. Haram paradır o. Çocuklarına haram para yedirme.

Sayın Valim, Sayın Emniyet Müdürüm, Sayın Başsavcım, Sayın Alay komutanım bu adam rüşvetçi bir adam. Bu adamın yazılarını okuyun takip edin beni anlayacaksınız. Sizden rica ediyorum bu duruma bir çeki düzen verin artık.”