Çamura saplanan ineklere kurtarma operasyonu! Çamura saplanan ineklere kurtarma operasyonu!

Bolu'nun Mengen ilçesinde yaşanan yangın felaketinde, Düzağaç köyünde Hasan Köpür'e ait samanlıkta başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek traktörü ve evi de kapsayan hasarlara yol açtı. Olay yerine gelen itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin çabalarıyla yangın kontrol altına alındı ancak hasar büyük oldu.

Ancak olayın daha da vahim bir boyuta gelmesine neden olan başka bir sorun da ortaya çıktı: Mengen Belediyesi'nin itfaiye aracından tazyikli su çıkmasını sağlayan hortum pompasının çalışmaması. Vatandaşların tepkisine neden olan bu durum, yangın söndürme çalışmalarının sekteye uğramasına yol açtı.

Yangın sırasında traktörü, samanlığı ve evi kullanılamaz hale gelen Hasan Köpür'e ait mülkler için yapılan müdahalede, Mengen Belediyesi'nin itfaiye aracının işlevsiz olması büyük bir sorun olarak öne çıktı. Yangın bölgesine ulaşan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözlerin müdahalesiyle ev kurtarılabilirken, itfaiyenin yetersiz kaldığı ifade edildi.

Vatandaşların tepkisiyle karşılanan bu durumu değerlendiren Vural Turhan, Mengen Belediyesi'nin en önemli görevinin itfaiye olduğunu vurgulayarak, itfaiye aracının pompasının çalışmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Turhan, "Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler gelmese, Mengen Belediyesi’nin itfaiye araçlarının hortum pompası çalışmıyor. Adamın traktörü yandı, samanlığı yandı, ev tutuştu. Sağ olsun arazözler geldi de evi kurtardık. Mengen Belediyesi'nin en asil görevi itfaiyedir. İtfaiyenin pompası çalışmıyor. Bu ne demek? Vatandaşların canı bu kadar ucuz mu?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

İHA

Bolu Haberleri