2008 yılında kurulan Bartın Üniversitesi (BARÜ), fiziki şartlarını oluşturduktan sonra akademik ve idari kadrosunu her geçen yıl genişletmeye devam ediyor. Öğrenci sayısı 20 bini geçen BARÜ’deki bölümlere yurt içi ve yurtdışından binlerce öğrenci tercih yaparak eğitim alıyor. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası akademik makalelerle dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yerini alan BARÜ geçtiğimiz senelerde tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde covid aşısında kullanılan bir enzimi yerli üreterek aşı çalışmalarının hızlanmasına büyük katkı sağlamıştı. Bartın Üniversitesi bu çalışma ile tüm dünyanın dikkatini  üzerine çekerek ülkemize tıp alanında da büyük fayda sağladı.

Bünyesinde hali hazırda psikoloji bölümü, çocuk gelişimi, rekreasyon, PDR gibi bölümleri bulunduran Bartın Üniversitesi son olarak da Engelsiz Yaşam Merkezi’ni bilimsel çalışmalara açmaya hazırlanıyor.

Kevol Midi Kızları, Bartın ile mücadeleye hazır! Kevol Midi Kızları, Bartın ile mücadeleye hazır!

Sağlıkta çağ atlamış olacak”

 

EYBEY Medya ve Yayımcılık Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, Bartın Üniversitesi’nin bundan sonraki hedefinin ise Tıp Fakültesini Bartın’a kazandırmak olması gerektiğini ifade etti. Tıp Fakültesi’nin kurulmasının ardından üniversiteye bağlı eğitim ve araştırma hastanesin de açılabileceğini söyleyen Oktay, “Tıp Fakültesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılmasının ardından Bartın adeta sağlıkta çağ atlamış olacak. Çünkü eğitim ve araştırma hastanesinde radyoloji, görüntülüme, fizik tedavi ve rehabilitasyon, beyin cerrahi, nöroloji, nefroloji, çocuk ve yetişkin psikiyatri, kalp damar cerrahi, anjiyo merkezi ve açık ve kalp ameliyatlarının yapılabileceği birçok ameliyathanenin olması Bartın için yıllardır eksikliğini hissettiğimiz sağlık hizmetine kavuşmamızı sağlayacak.  Bartın Üniversitesi’nin yapacağı bu hamle 2008 yılında kurulan üniversitenin 15 yıl içinde ne kadar büyüdüğünü ve ne kadar geliştiğini tüm Bartın halkına göstermiş olacak” dedi.

“Başarısını Tıp Fakültesi ile taçlandırmanın vakti geldi”

 

Oktay, açıklamasında ayrıca Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un mezuniyet törenindeki, “Türkiye’de ihtisaslaşma başarısı gösteren 22 üniversiteden biriyiz. Ulusal ve uluslararası sıralamalarda her geçen gün yerimizi yukarılara taşıyoruz. Uluslararası sıralamalarda 6 yılda 3 katta kadar bir yükseliş gösterdik. Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından Times Etki Sıralamasında 2 alanda dünyada ilk 300, Türkiye’de ise ilk 3 üniversite arasına girdik. TÜBİTAK tarafından hazırlanan ‘Alan Bazlı Yetkinlik Analizi’ raporunda 2 alanda Türkiye birincisi olduk. Aynı raporda 26 araştırma alanında en iyi üniversiteler arasında gösterildik” sözlerine atıfta bulunarak BARÜ’nün bu başarısını artık Tıp Fakültesi ile taçlandırmanın zamanın geldiğini ifade etti.

Kurucu Rektör Ramazan Kaplan’a da değinen Oktay, Kaplan’ın başlattığı fiziki yatırım hamlesini Rektör Uzun’un devam ettirdiğini ve gerek akademik, gerek proje ve gerek spordaki başarıların Bartın halkını mutlu ettiğini dile getirdi.

Oktay, açıklamasında son olarak YÖK’ten Tıp Fakültesi ile ilgili olumlu bir karar geleceğine inandığını ifade ederek, “YÖK’ün Tıp Fakültesi ile ilgili nasıl bir değerlendirme yapacağını bilmiyoruz ama BARÜ’nün başarı grafiğini göz önünde bulundurarak YÖK’ün olumlu bir karar vermesi gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

KAYNAK: BARTIN HALK GAZETESİ