Kronik hastalıklar için alınan ilaçların bildirim süresi bir kez daha uzatıldı. Bu önlem, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kronik Hastalıklar İçin Alınan İlaç Bildirim Süresi Uzatıldı

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 salgını sürecinde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak ve kronik hastaların sağlıklarını korumak amacıyla alınan tedbirler kapsamında, kronik hastalıklar için alınan ilaç bildirim süresini bir kez daha uzattı. Bu kapsamda alınan karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yenileme Süresi Haziran Ayına Kadar Uzatıldı

Buna göre, kronik hastalara ait ilaç bildirim raporlarının süresi, normalde şubat ayında dolacak olanlar için haziran ayına kadar uzatıldı. Bu önlem, sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun azaltılması, hastaların sağlık hizmetlerine daha rahat ulaşabilmesi ve salgın koşullarının etkilerinin en aza indirilmesi amacını taşıyor.

Sağlık Bakanlığı Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler doğrultusunda kronik hastalara yönelik ilaç bildirim sürelerinin uzatılmasının, hastaların sağlığını koruma amacını taşıdığını belirtti. Açıklamada ayrıca, 1 Ocak 2020 tarihinden sonraki sağlık sertifikalarının 30 Haziran 2024 tarihine kadar geçerli olacağı bilgisine de yer verildi.

ZBEÜ'de 4. Bahar Sempozyumu Başladı ZBEÜ'de 4. Bahar Sempozyumu Başladı

Raporlama ve İlgili İşlemler Hakkında Bilgi

Sağlık Bakanlığı, henüz yenilenmeyen ya da uzatılması gereken raporların yoğunluğunu azaltmak, sağlık hizmetlerine daha iyi odaklanmak ve bu süreçte yaşanan talepleri karşılamak amacıyla alınan bu kararın, mevsimsel koşulların etkisiyle artan sağlık hizmeti taleplerini daha etkin yönetmeyi hedeflediğini ifade etti. Raporlama ve ilgili işlemlerle ilgili olarak da sürecin yasal çerçevesinde yanıtların sağlanacağı ve engelli raporlama süreçlerinin devam edeceği belirtildi. 

HABER MERKEZİ