Erdemli belediyecilikte bir söz daha tutuldu! Erdemli belediyecilikte bir söz daha tutuldu!

Ak Parti Siyaset Akademisi dersleri kapsamında Zonguldak’ta Avrupa’da yükselen milliyetçilik, aşırı sağ, ırkçılık, İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığı konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, mülteci bir çocuğun Avrupa'ya geçerken denize düştüğü sırada kayaların üzerine tutunup ağlama anını gösteren fotoğraf üzerinden Avrupa'nın mülteci politikasına yüklendi. 

Bir asansörde okuduğu, "Her yetişkin, çağında yetişen her çocuktan sorumludur" sözünün kendisini çok etkilediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, "Kendisine yetemeyen her çocuk bizim sorumluluğumuz altındadır" dedi. 

Mültecilere sahip çıkan tek ülkenin Türkiye, haklarını savunan tek liderin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatan Saadet Oruç, "Batı medeniyeti adına, buna sebep oldukları için, bu çağda bu görüntü olduğu için hepimizin durup düşünmesi gerekir. Batı medeniyetinin yol açtığı bu görüntü insanlık adına utanç verici" diyerek fotoğrafın öyküsünü, Avrupa'nın göçmen politikasının yanlışlığını anlattı.