Sezonu açtılar! Herkes oraya gidiyor Sezonu açtılar! Herkes oraya gidiyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’dan ameliyat beklerken;   Rezilliğe pansuman!  
  • Zonguldak'ta 12 yıldır kullanılmayan çöp depolama alanından dalgaların sahile sürüklediği çöpler için temizlik çalışmaları yapıldı. Kozlu ve Zonguldak Belediyelerinin sınırlarında kalan alanda sahile giren iş makineleri çöpleri topladı. Her sene 3-4 defa yaşanan aynı manzaranın yaşanmaması için depolama alanının rehabilite edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’dan talimat bekleniyor.
  • Zonguldak Belediyesi ile Kozlu Belediyesi sınırlarında kalan ve 29 yıl boyunca çöplerin gelişigüzel depolandığı denize sıfır alan, Sapça mevkiine yapılan atık ve geri dönüşüm tesisinin hayata geçmesiyle birlikte kullanıma 12 yıl önce kapatıldı. Atıkların toprağa karıştığı bölge adeta çöp dağına döndü, sahile yakın olması sebebiyle de dalgalar çöpleri önce denize ardından da Kozlu sahiline sürükledi. Kanlı tüpler başta olmak üzere tıbbi atıklarla çevreyi olduğu kadar sağlığı da tehdit eden çevre felaketine geçici değil kesin çözüm bekleniyor.
  • Zonguldak Belediyesi CHP’de iken sorumluluk alanı tartışmasıyla Zonguldak yıllarca oyalanmıştı. Zonguldak ve Kozlu Belediyelerinin Ak Parti’de olduğu bu dönemde ise neyin beklendiği merak ediliyor!