Zamanın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in ardından bir çok yönüyle düşüşe geçen üniversiteyi 2 sene içinde toparlamayı başaran Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, değerlendirme toplantısında göndermelerde bulundu.

Üniversiteyi daha da geliştirmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Özölçer, yer sıkıntısına dikkat çekti.

ŞEHRİN ÖYLE BİR DERDİ OLMALI”

İmza Gazetesi’nin yönelttiği askeriye ve diğer kurumların üniversiteye yer tahsisi konusunda yaklaşımının sorusu üzerine yaşadıkları süreci sitemkar anlatan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Devletin kurumları birlik olmak istemiyor. Kilimli’de bunu yaşadık. Askeriye, Milli Eğitim kullanmadığı bina ve arsaları vermiyor. Bizden istenmesi durumunda biz gönül rahatlığıyla veriyoruz, yurt için verdik de. Şehrin öyle bir derdi olmalı. Bizden önce askeriyenin alanı için başvuru yapıldı, biz başvurmadık. Kaliteden ödün vermeden büyümek için yeni alanlara ihtiyacımız var” dedi.

ASKERİYE ARAZİSİ GÜNDEMDEYDİ!

Zonguldak’ta Tugay Komutanlığının kalkmasının ardından yıllarca boş kalan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi merkez binasının bitişiğindeki alanın verilmesi gündeme gelmişti.

Fahri Alkan vefat etti... Fahri Alkan vefat etti...

Zamanın rektörleri tarafından resmi başvurusu da yapılan alan rantabl kullanılmamasına rağmen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine verilmedi.

Zamanın Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 2019 yılında basın mensupları ile bir araya gelerek Tugay Komutanlığı'nın, Bülent Ecevit Üniversitesine verileceğini söylemişti.