Zonguldakspor’un o zamanki adıyla Türkiye 1. Liginde oynadığı yıllarda öyle bir muhteşem kadrosu vardı ki üç büyükler dediğimiz takımlar dahi çekiniyordu. Hatta Beşiktaş takımı dahi geçmişte kalan bir sezonda neredeyse kümede düşecek pozisyona gelmiş Zonguldakspor’la sahasında oynadığı maçta son dakikalarda bir gol atıp berabere kalmış lige tutunmuştu. O yılları yaşayışta görenlerin hafızalarındadır.

Geçmişe dönüp niçin ele aldık diyecek olursanız o yılların usta golcülerinden biri de santrafor olarak Zonguldakspor formasını giyen ve attığı muhteşem gollerle taraftarların büyük sevgisini kazanan Görele’li (TİLKİ) lakaplı rahmetli Vehbi Günay’dı.

Futbolu bıraktıktan sonra memleketi olan benim de baba toprağım Giresun-Görele’ye yerleşen Vehbi ağabeyimiz geçtiğimiz yaz ayında yani fındık toplandığı dönemde tüm sevenlerini üzdü ve hayata gözlerini yumarak hakkın rahmetine kavuştu.

Her sene fındığa gittiğimde Görele’de kendisini ziyaret ederek sohbet eder geçmiş hatıraları ve Zonguldakspor’u konuşurduk. En son olarak yine rahmetli olmadan önce kendisiyle buluşmuş ve bu fotoğrafı çektirmiştik.

Her sene fındık ayında görüşür ve beni gördüğünde Zonguldakspor’un muhteşem taraftarına ve o yıllarda birlikte takım arkadaşları olan Zonguldak Kilimli’li (Lavar) lakaplı Ahmet Birdal’a ve kardeşi Muammer Birdal’a selam gönderirdi. Zaten telefonla da konuştuklarını söylerdi.

Ölümlü dünya işte kimin ne zaman hakka yürüyeceği hiç belli olmuyor. Vade dolunca her canlı ölümü tadıyor. Ne diyeyim. Fotoğrafı konuşturduğumuzda, seni unutmayacağız büyük golcü. Allah mekanını cennet etsin. Nurlar içinde yat.

Zonguldak'ta İkinci Genel Ticaret Fuarı başladı! Yerel ekonomi için can suyu Zonguldak'ta İkinci Genel Ticaret Fuarı başladı! Yerel ekonomi için can suyu

Haber-Yorum: Mustafa Emen.