Prof. Dr. Naci Görür: "Depreme Dirençli Kentler Şart!"

Prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen "Depreme Dirençli Kentler Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk kez 'Dirençli Kentler' deyimini gündeme getirdiğini ifade ederek, depremin ülkenin bir numaralı gündemi olması gerektiğini vurguladı.

Görür, Adıyaman'da yaşanan 6 Şubat depreminin farkındalığının artmasıyla birlikte birçok siyasi figürün ve belediye başkan adayının "dirençli kentler" ifadesini sıkça kullandığını belirtti. Doğu Anadolu Fayı'nın sürekli olarak deprem üreten bir bölge olduğunu hatırlatan Görür, depremleri engelleyemeyecekleri bir gerçekle yüzleşildiğinde, deprem dirençli kentler inşa etmenin önemine vurgu yaptı.

Doğu Anadolu Fayı'nın zamanı geldiğinde büyük depremleri üreteceğini belirten Görür, bölgede yaşayanların bu gerçeği göz önünde bulundurarak, deprem dirençli altyapılar oluşturmaları gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Doğu Anadolu Fayı'nın kırılması durumunda ortaya çıkacak enerjinin, 5 milyon ton dinamitin aynı anda patlamasına denk gelecek muazzam bir enerji olduğunu ifade etti.

Görür, depremle baş etmenin tek yolunun, deprem dirençli kentler inşa etmek olduğunu belirterek, bu yönde atılacak adımların hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

TÜİK ve UNICEF çocuklar için bir araya geldi! TÜİK ve UNICEF çocuklar için bir araya geldi!

HABER MERKEZİ