Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL)'de şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz lider Zonguldak Spor Basket 67, ligin 25.haftasında Çerkezköy Belediyesi deplasmanına konuk oluyor.

Tayfun Demir'den Zonguldak Kömürspor'a destek! Tayfun Demir'den Zonguldak Kömürspor'a destek!

Şampiyonluk yolunda son dönemeçlere giren temsilcimiz Zonguldak Spor Basket 67'nin önünde sadece 5 maç kaldı. Kırmızı Lacivertliler ligin geri kalanında oynayacağı 5 maçın 4'ünü kazandığı taktirde hedefi şampiyonluğa uzanacak ve Süper Lig'e yükselecek.

Müsabaka 24 Şubat 2024 Cumartesi günü (Bugün) saat 17:00'da 29 Ekim Spor Kompleksi'nde ilk hava atışıyla başlayacak olup Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Youtube kanalından naklen yayınlanacak.

ELMAS İLK MAÇTA 19 SAYI FARK ATTI!
Zonguldak Spor Basket 67 ile Çerkezköy Belediyesi arasındaki ilk maç ligin ilk devresinin 11.haftasında Site Kapalı Spor Salonu'nda oynanmıştı.

Zonguldak'ta oynanan maçın ilk yarısı kıran kırana geçerken, Kırmızı Lacivertliler mücadelenin ikinci yarısında vitesi artıran taraf olmuştu. Mücadelenin her iki yarısını da kazanmayı başaran Potanın Elmasları, maçın bitiminde 74-55'lik skorla galip ayrıldı.

GALİBİYET ŞART
Kırmızı Lacivertlilerin şampiyonluk yolundaki en yakın rakipleri Bodrum Basketbol ve Ferhatoğlu Gürespor, 26.hafta maçlarını 23 Şubat 2024 Cuma günü oynadı ve çıktıkları karşılaşmalardan galip ayrıldılar.

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor 71-58 Fenerbahçe Alagöz Holding Gelişim
Urla Belediyesi 68-97 Bodrum Basketbol

Bu sonuçlarla birlikte temsilcimiz Zonguldak Spor Basket 67'in maç eksiği nedeniyle puanlar 48'de eşitlendi ve Potanın Elmasları ikinci sıraya geriledi. Barış Güney ve öğrencileri galibiyetle ayrılması durumunda tekrardan rakipleriyle arasındaki puan farkını ikiye çıkartacak.

PUAN DURUMU
Potanın Elmasları ligde 25.hafta geride kalırken çıktığı 25 müsabakanın 23'ünü kazanarak topladığı 48 puanla maç eksiği nedeniyle ligin ikinci sırasına geriledi.

Bu sezon yaptığı savunmayla ön plana çıkan Kırmızı Lacivertliler, 25 haftalık süreçte filelerinde gördüğü 1427 sayıyla ligin en az sayı yiyen takımı konumunda.

Küme düşmeme mücadelesi veren Çerkezköy Belediyesi ise bu sezon çıktığı 25 maçın 7'sini kazanarak topladığı 32 puanla ligin 14.sırasında bulunuyor.

Tekirdağ temsilcisi, 25 haftalık süreçte oynadığı müsabakalarda en az sayı atan ve en çok sayı yiyen takımlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Emre Sezer