CHP Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu kendisini siyasi nezaketsizlik ve kalitesizlik ve suçlayan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız'a cevap verdi.


 
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu düzenlediği basın toplantısında, kendisinin sahil parkı'nda sadece kalitesiz malzemeler kullanıldığını ve bu şekilde teslim alındığı şeklinde eleştiride bulunduğunu fırtına ve doğal afet sebebiyle meydana gelen zararları değinmediğini belirterek şunları söyledi:

TTK’ya 2 müfettiş alımı sınavı yarın... TTK’ya 2 müfettiş alımı sınavı yarın...


"Zonguldak'a öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi Cumhuriyet Halk Partisi olarak iletiyoruz.  Korkunç bir yağmur fırtına sel baskını vesaire Ereğli'de can kayıplarımız, gemilerin işte batması gibi çok kötü hadiseler yaşadık. Allah bir daha bunları bizlere yaşatmasın.  Dün ben  sahil yolunda yapılan projeyle alakalı yanlışlıkları, hataları ortaya koymak için bir beyanat vermiştim, bir röportaj yapmıştık Bir haber olmuştu. Bu haberi bazı algıcı arkadaşlar tersten yorumlayarak suçlarını kapatmak için (afetle alay edilmez, afet, siyasi malzeme yapılmaz) gibi saçma sapan  cevaplarla bizi  cevaplandırmaya çalışmışlar. Öncelikle şunu söyleyeyim. Değerli arkadaşımızın dün ifade ettiği gibi AK Parti Merkez İlçe Başkanınım dediği gibi, (kalite asla tesadüf değildir) Vallahi ben bu lafın altına imza atarım. O hızını anlamayan, dinlediğini anlamayan aklı evveller öncelikle ben ne söylemişim? Ne beyanat vermişim tekrar okusun. Okuyamıyorsa ağabeylerine okutsun. Ne anlama geldiğini sorsun öğrensin. Ondan sonra bana cevap vermeye kalksun. Kim o yazılı açıklamayı yazıp eline vermişse seni yanlışa sevk ediyor kardeşim. Aman diyin. Bilmediğin konularda birilerinin yazıp verdiği beyanları halkla paylaşma. Sonra mahcup olursun.

Gülüp geçtiğim başka bir konu. Beni kaliteyle eleştirenleredir. Bizim zaten övünç kaynağımız, kalitemizdir. Gördüğümüz insanlığımızdır. Sokakta caddede, mahallede, köyde, beldede, ilçede, ilde biz zaten kalitemizde varız. Sokakta tek başına yürürken kimsenin tanımadığı, önemsemediği insanlar bizi eleştirmeye kalkmış. Güzel kardeşim. Bizi eleştirmen için senin daha 40 yıl ekmek yemen lazım. Siyasette tecrübe, deneyim ve kalite iktidarınızda yoksul bıraktığınız, gariban bıraktığınız insanlara makarna dağıtmakla kazanılmıyor. Bir abi tavsiyesi olarak size söyleyeyim. Biz ne iktidarlar gördük, ne iktidar yetkilileri gördük. Hepsi şimdi topuklarına vura vura Gazipaşa'da atıyorlar.
Dünkü beyanında işin orijinaline bakarsak yağan şiddetli yağmur oluşan fırtına ve şel gibi doğa olaylarına ilişki konusu yapmadım ki. Gazetelerinizde hepsi mevcut. Biz diyoruz ki 7 yaşında ilkokula giden, birinci sınıfa giden çocuğun da bildiği proje kapsamında kullanılan malzeme hem yanlış hem de inşaat tekniği bakımından hatalı diyoruz. Bu yüzden de devletimizin parası çarçur edildi diyoruz. 10 senede bir Karadeniz'in coştuğunu ve büyük bir oranda yıkım yaptığını bilmeyen var mı bu şehirde Allah aşkına? Bir de kalkmışlar şehri yönetmeye çalışıyorlar. Bunu bilmeyen adamın şehri yönetmesi mümkün mü? Bilmiyorsan git Gazipaşa İlkokulu'ndaki birinci sınıftaki Ali isimli öğrencimize sor o sana anlatsın. 

Biz özelleştirdiğiniz elektrik idaresi yüzünden köylere, mahallelere yatırım yapılmadığından yetersiz personel sebebiyle iki üç gündür Evlerde, köylerde elektrik olmadığını dile getirmedik. Örneğin kendi mahallem Yenimahalle Komiser Sadi Bey Caddesi. Şu an itibariyle seksen bir saattir elektrik yok. 81 saattir. Biz ağzımız açık. Niye elektrik yok afettir, kablolar kopar, şu bu dedik, sustum. Biz orada kullanılmış hatalı malzemeyi ve yazık olan milyonlarımızı eleştirdik. Afetler her yere gelir. Kaldı ki bunlar afette değil aslında. Doğa olayıdır Bakın değerli arkadaşlar. Şu an itibariyle o övündükleri yeni yüzyıl diye övündükleri Zonguldak'ımızda elektriği olmayan köyleri size söküyor. Ayvatlılar, Sapça, Çukurören, Olukyan, Himmetoğlu, Sofular, Kaleoğlu, kardeşler ve hala elektrik yok. Çeken yolları söylemiyorsun. Çeken ağaçları söylemiyorsun. Uçan çatıları söylemiyoruz. Sadece bakın elektrik olmayan köyler. 2023 senesinde yeni yüzyıl diye övündükleri dönemlerinde 72 saat olduğu halde elektrik olmayan köyler bunlar. Sen bunlara cevap ver. Güzel kardeşim."