Yılın son enflasyon verilerine dayanarak belirlenen vergi oranlarıyla birlikte ÖTV'nin yüzde 25,6 oranında arttığı kurşunsuz 95 oktan benzinde litre başına 2.30 lira, motorinde 2.17 lira, LPG'de ise 1 lira zam yapılmıştı. Ancak, bu artışların ardından gelen ilk indirimle motorin fiyatında 41 kuruşluk bir düşüş yaşandı.

İndirimle Birlikte Fiyatlar Geriledi

5 Ocak itibarıyla başlayan bu indirimle birlikte motorin litre fiyatı 8,86 liradan 8,45 liraya geriledi. Bu durum, sürücülere bir nebze olsun nefes aldıracakken, vatandaşlar yapılan indirime tepki gösterdi.

Vatandaşların Tepkisi

Fiyatların 40 lirayı geçmesinden sonra gelen indirime tepki gösteren bazı vatandaşlar, "Yeni yıl başlar başlamaz zam yapıldı, sonra indirim mi yapıldı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Önce zam sonra indirim!" şeklinde duygularını dile getirdi.

Bakan Şimşek açıkladı! Enflasyon düşecek mi? Bakan Şimşek açıkladı! Enflasyon düşecek mi?

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye genelinde Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplamalarına dayanıyor. Bu hesaplamalar, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatını ortaya koyuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirleniyor.

HABER MERKEZİ