Organize Sanayi Bölgelerinin ne kadar amacına uygun ve rantabl olduğu merak ediliyor 

-  Zonguldak’ta yatırım yapmak istemesi üzerine Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinden yer tahsis edilen Nejdet Tıskoğlu’nun yatırımı hızlandırma adına, tahsis edilen yer hazırlanıncaya kadar 2 yıllığına yer kiralamak istemesi ortalık karıştırdı. Organize Sanayide 4 yeri olan Güpgüpoğlu’nun sadece bir yerde üretim yapıp 10 kişiyi istihdam ettiği, bir yerini kiraya verdiği, 2 yerinin de boş olduğu iddia edilmesi OSB’nin amacının dışında kullanıldığı iddialarını gündeme getirdi.

-  Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi 66 adet sanayi parselinden oluşup sanayi parsellerinin tamamının katılımcılara tahsis işlemleri tamamlanmış olduğundan boş sanayi parseli bulunmadığı ifade edilirken tahsis edilen yerlerin amacının dışında üretim yerine ulusal market zincirlerine depo olarak kiralandığı ifade edildi. Böylelikle OSB’de asıl istenilen istihdam rakamlarına ulaşılamazken yüksek miktarda istihdam edecek girişimci yer bulamıyor.

- Çaycuma OSB’de yaşanan bu süreç diğer OSB’leri de gündeme getirdi. Zamanında fabrika kurmak için yer talep eden Renault’a “Sana göre yer yok” cevabı veren Ereğli’deki OSB ve diğer tüm OSB’lerde ne kadar amacına uygun yer tahsisi veya kiralama yapıldığı merak ediliyor.

Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Düzce dahil 20 CHP il başkanından çay üreticisine destek ortak açıklama! Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Düzce dahil 20 CHP il başkanından çay üreticisine destek ortak açıklama!