İstanbul'da bulunan özel bir ilköğretim okulunda İspanyolca öğretmenliği yapan 28 yaşındaki Betül Nisa Ç., isimli öğretmenin 7'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Muhammed A., ile cinsel birliktelik yaşadığı ortaya çıktı. Skandal ise, Muhammed A.'nın ailesinin dikkati sayesinde gün yüzüne çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre; 25 Aralık 2023 tarihinde Gaziosmanpaşa ilçesinde özel bir okulda İspanyolca öğretmenliği yapan Betül Nisa Ç., isimli öğretmen sosyal medya üzerinden öğrencisi Muhammed A., mesajlaştı.

Kontrolsüz kavşakta feci kaza Kontrolsüz kavşakta feci kaza

İkili arasında başlayan yakınlaşmanın ardından iddiaya göre Betül Nisa Ç.'nin evinde buluşup cinsel birliktelik yaşamaya başladılar.

Aile fark edip savcılığa başvurdu

İkili arasında yaşanan birliktelik Muhammed A.'nın ailesi tarafından fark edildi.

Baba Menduh A., oğlundan 14 yaş büyük olan öğretmenin istismarda bulunduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şikâyet üzerine Muhammed A.'nın pedagog eşliğinde ifadesine başvuruldu. Genç öğrenci ifadesinde öğretmeni ile sosyal medyadan yazıştığını, ardından aralarında yakınlaşma yaşandığını söyledi.

İlerleyen günlerde de evine gittiğini ve cinsel birliktelik yaşadıklarını söyleyen Muhammed A., kendisini kimsenin zorlamadığını ancak durumu ailesinin öğrenmesinden dolayı utandığını ve şikayetçi olduğunu belirtti.

Gözaltına alındıktan sonra ifade veren Betül Nisa Ç., ise öğrencisinin kendisini 16 yaşında tanıttığını bu nedenle aralarında birliktelik olduğunu ancak herhangi cinsel birliktelik yaşanmadığını iddia etti.

Tutuklandı

İfadesinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Betül Nisa Ç., hakkında, “Cebir Tehdit ve Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” ve “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçları kapsamında 21 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheli ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.