Zonguldak'ta sıkça meydana gelen heyelan olaylarına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, 21 milletvekili ile birlikte Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi verdi. Heyelan olaylarının bölgedeki vatandaşları etkilediğini ve sorunların detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Ertuğrul, konuyla ilgili olarak daha önce bakanlıklara soru önergesi verdiğini ve sel felaketi sonrasında da meclis araştırma komisyonu kurulması talebinde bulunduğunu belirtti.

Yaz planı yapanlar dikkat! Komşu zam yaptı Yaz planı yapanlar dikkat! Komşu zam yaptı

Eylem Ertuğrul, Batı Karadeniz bölgesinde artan yağışlarla birlikte heyelan olaylarının sıklıkla yaşandığını ifade ederek, geçtiğimiz yıllarda alınmayan kalıcı önlemler ve plansız yapılaşmanın bölgeyi olumsuz etkilediğini dile getirdi. 2023 ve 2024 yıllarında meydana gelen heyelan olaylarının bölge ulaşımını ciddi şekilde etkilediğini belirten Ertuğrul, özellikle Zonguldak-Ankara karayolu ve demir yolu ulaşımının kapanmasına neden olan bu olayların ciddi mağduriyetlere yol açtığını ifade etti.

Ertuğrul, heyelanlar nedeniyle her yıl bölgede can ve mal kayıplarının yaşandığını ve bu durumun yetersiz önlemlerden kaynaklandığını vurgulayarak, heyelanların neden olduğu zararların belirlenmesi, risk haritalarının oluşturularak kalıcı önlemlerin alınması, bölgeye uygun projelerin geliştirilmesi ve gerekli yatırımların yapılmasının önemine dikkat çekti.

Son olarak, Zonguldak'ta yaşanan heyelan olaylarına ilişkin daha önce yapılan uyarılara rağmen alınan önlemlerin yetersiz kaldığını belirten Ertuğrul, sorumluların belirlenmesi ve gereken önlemlerin alınabilmesi amacıyla meclis araştırma komisyonu kurulması önergesini sunduklarını ifade etti.