Türkiye'nin İlk Ölümlü Tesla Kazası Kayseri'de Yaşandı: Ağaca Çarparak Alev Alan Aracın Sürücüsü Yanarak Hayatını Kaybetti

Kayseri'de Tesla araç yağmurda kayıp ağaca çarptı. Aniden alev alan araçtaki 34 yaşındaki sürücü yanarak yaşamını yitirdi.

Kayseri'de bir sürücünün kullandığı Tesla araç, yağmurda kayarak ağaca çarptı. Aniden alev alan aracın 34 yaşındaki sürücüsü yanarak hayatını kaybetti. 

Tesla'nın Türkiye'deki ilk ölümlü kazası olarak kayıtlara geçen olaya benzer şekilde ABD'de de yanarak hayatını kaybedenlerin olduğu biliniyor. 

Zonguldak’ta bakın en yaygın soy isim ne? Zonguldak’ta bakın en yaygın soy isim ne?

2021 yılında Houstan kentinde kontrolden çıkan Tesla araç da ağaca çarptıktan sonra alev almış ve içindeki iki kişi yanarak hayatını kaybetmişti. Aynı şekilde 2019 yılında da Amerika'nın Florida eyaletinde Tesla model araçla ağaca çarpan bir adam, aracın kapılarının açılmaması sebebiyle araçta feci şekilde yanarak can vermişti. 

Elektrikli bir araç olan Teslaların bataryalarında lityum-iyon kullanıldığı biliniyor. Bu sebeple yüksek voltaj ve güçlü yanan lityum-iyon batarya gibi konular elektrikli otomobillerin kazalarında müdahaleyi zorlaştırıyor.