Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, ‘’İlimize bu yıl 720 milyon lira ile cari giderlerimiz, makina araç parkurumuzun güçlendirilmesi, kırsal alanda çeşitli altyapı hizmetleri, yaşadığımız afetler dolayısıyla oluşan hasarların giderilmesi amacıyla gönderilen ödenekler dahil 1 milyar liraya yakın harcama yapılmıştır, 2024’de de 1 milyar 250 milyon lira gibi bir bütçenin gerçekleşmesi hedefleniyor’’ dedi.
Genel Sekreter Karayılmaz, gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi'nin görev alanında 378 köy, bunlara bağlı da 700 ünitede (mahalle) olmak üzere toplamda 1078 yerleşim biriminin bulunduğunu söyledi.
B90C900F 7932 43Bf 8Bf6 01B1915Bda13

Toplam köy yolu ağlarının 3 bin 686 kilometre olup bunun 2 bin 953 kilometresinin sathi, Bitümlü Sıcak Karışım, beton ve parke kaplama yol olduğuna işaret eden Karayılmaz, şöyle konuştu:
‘’İl Özel İdaresi gözle görüldüğü gibi yatırımlarına durmaksızın devam ediyor, hazırladığımız yatırım programı bütçesinin yanı sıra KÖYDES (Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi) ödenekleri de rakamsal olarak belirlendiğin de 2024 yılı yatırımımız kilometre olarak iki katına çıkabilecektir. İl Özel İdaresi bilindiği gibi sadece kendi alanında değil, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birçok ortak projeye imza atmaktadır. İlimize bu yıl 720 milyon lira ile cari giderlerimiz, makina araç parkurumuzun güçlendirilmesi, kırsal alanda çeşitli altyapı hizmetleri, yaşadığımız afetler dolayısıyla oluşan hasarların giderilmesi amacıyla gönderilen ödenekler dahil 1 milyar liraya yakın harcama yapılmıştır, 2024’de de 1 milyar 250 milyon lira gibi bir bütçenin gerçekleşmesi hedefleniyor.’’

‘’İLİMİZİN LOKOMOTİF KURUMU OLMAYA DEVAM ETMEKTEYİZ’’

Karayılmaz, İl Özel İdaresi, KÖYDES, İller Bankası Kredisi ve AFAD’dan (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) temin edilen ödeneklerle yatırımların hayata geçirildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:
‘’Yatırımlarımız kapsamında asfaltlama 
oranımız had safhada, ünitelerimizdeki su sorunları hemen hemen ortadan kaldırılmakta, Bitümlü Sıcak Karışım, sathi kaplama, parke ve beton yollar yapılmakta, bakım malzemesi üretilerek rotmiks, Bitümlü Sıcak Karışım, stablize yolların bakım ve onarımı gerçekleştirilmekte, sanat yapıları tamamlanıyor, ağır iş makineleri alınıyor, köy içme suyu ve kanalizasyon işlerinde yeni tesis, tesis geliştirme ve mevcut tesislerin bakım ve onarımları gerçekleştiriliyor.
Ayrıca Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havaalanının pist uzatımı ve genişletme çalışmaları için kazı ve dolgu işleri yapılmıştır. 
Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne, Gökgöl Mağarası Ziyaretçi Merkezi'ne, Harmankaya Kanyonu Yürüyüş Yolu'na, Rombaki Konağı Çatı onarım işine, Üzülmez Kültür Vadisi, Lavuar ve Atölye Binaları Koruma ve Yeniden İşlevlendirme Projesi’ne harcama yapılarak tesisler hizmete sunulmuştur. İl Özel İdaresi gözle görülür olarak ilimizin lokomotif kurumu olmaya devam etmektedir.’’

TOPTAN İLE MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR 

TTK’da bugün nefesler tutuldu, 44 kişi kurayla işe alınacak... TTK’da bugün nefesler tutuldu, 44 kişi kurayla işe alınacak...

Genel Sekreter Karayılmaz, yatırımların gerçekleşmesinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen duayen büyük devlet adamı Sayın Köksal Toptan beyefendiye, Zonguldak’ın önceki valileri ile önceki dönem milletvekillerine, milletvekilleri sayın Muammer Avcı, sayın Saffet Bozkurt ve sayın Ahmet Çolakoğlu’na, İl Genel Meclisi Başkanı ve değerli İl Genel Meclisi üyeleri ile ilçelerde iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesinde büyük rol üstlenen Köylere Hizmet Götürme Birliği üyelerinin yanı sıra muhtarlara teşekkür ettiğini vurguladı.

YENİ YIL MESAJI

Karayılmaz, yeni yılda da hizmetlerin aralıksız devam edeceğine işaret ederek,  yeni yılın kazası belasız felaketlerden uzak olmasını dilediğini, tüm çalışma arkadaşlarını emeklerinden dolayı kutladığını sözlerine ekledi.

ÖZEL HABER: ORHAN AKYÜZ