Ne derece doğrudur bilemem, bana anlatılan hikaye bu. Nuh Aleyhi selam zamanında ümmeti aşırı derecede asi olmaya başlamış, öyle ki değil...

Ne derece doğrudur bilemem, bana anlatılan hikaye bu.

Nuh Aleyhi selam zamanında ümmeti aşırı derecede asi olmaya başlamış, öyle ki değil Nuh’a Tanrıya bile isyan etmeye başlamışlar,  Tanrı bakmış iş kötüye gidiyor Nuh’a bir gemi yapmasını ve her canlıdan bir dişi, bir erkek almasını, emretmiş, kopacak bir tufanda gemidekilerin sağ kalacağını geriye kalanların helak olacağını vahiy yoluyla bildirmiş. Nuh verilen emir doğrultusunda geminin yapımına başlamış ve rivayet odur ki bu geminin ülkemizde Ağrı dağında olduğu söylenir.

Nuh geminin yapımına başlayınca halk ilk önce ne olduğunu pek anlamamış ve “ya bu zaten deliydi, kim bilir yine ne delilik yapacak diye ilk zamanlar ciddiye bile almamışlar, sonra geminin omurgası ortaya çıkmaya başlayınca başlamışlar Nuh’la dalga geçmeye, Nuh hiç aldırış etmeden gemiye devam etmiş, halk bakmış bu deli devam ediyor vaz geçirmek için gemiyi tuvalet gibi kullanmaya başlamışlar, halk bir taraftan gemiye tuvaletini yaparken, Nuh her gün temizlemeye çalışmış, hatta bir ara geminin yapımından vaz geçecek olmuş, peygamberliğin vermiş olduğu sorumlulukla ve tanrıya olan inancıyla her kötü koşulda yapımına devam etmiş.

Bir süre sonra halkta bir kaşınma hastalığı başlamış, kaşıntı o derece şiddetli yayılmış ki kaşınmayan kimse kalmamış ama bu arada yine gemiye s.çmaya devam etmişler. Günlerden bir gün adamın birisi yine gemiye tuvaletini yaparken kaygan zeminde ayağının kayması sonucu boğazına kadar b.kun içine düşmüş ve başlamış çırpınmaya, çırpındıkça her tarafı b.ka bulanmış fakat can havliyle pislikten çıkmayı başarmış, başarmış ama üzerini temizce yıkayınca bir mucize olmuş, kaşıntıdan eser kalmamış, bu durumu halka anlatınca ve birkaç kişide deneyince ,kaşıntıdan kurtulunca tüm halk gemiye hücum etmiş ve daha önce kendi pisliklerini vücutlarına sürerek kaşıntıdan kurtulmuşlar, Nuh da tertemiz gemisini huzur içinde tamamlamış, duyurulan saatte tufan kopmuş, Nuh ve gemideki canlılar su üzerinde yüzerek hayatta kalmışlar, geride kalan halkın tamamı helak olmuş, bir süre sonra tufan durulmuş, sular çekilmiş, Nuh’un gemisi de Ağrı dağının tepesinde karaya oturmuş ve yaşam yeniden başlamış, hikayede burada bitmiş.

Buradan bir siyasi sonuç çıkarmayın, daha önce :”Türkiye bağırsaklarını temizliyor” diyenlerin seviyesine inmeyeceğim. Hikaye bu ama her kıssadan hissede çıkarılacak bir ders olduğunu düşünürüm hep, aksi halde tarih tekerrür eder durur.