AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, ve yönetim kurulu üyeleri Zonguldak Gazeteciler Cemiyetine gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'li Yavuzyılmaz, Zonguldak için "Felakete giden yolun taşları döşeniyor" CHP'li Yavuzyılmaz, Zonguldak için "Felakete giden yolun taşları döşeniyor"

Editör masasının konuğu Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan. Teşkilatlarda yer almış bir isim. Zonguldak yerel seçimler yaşadı. Yaz sezonu başladı. Bugüne nasipmiş. Sayın başkanımdan gündemle ilgili bilgiler alacağız. Merkez İlçe Başkanlığında yerel seçimlerde dört dörtte yaptığını biliyoruz. Şimdide de yirmi beşte yirmi beş diyor. Gerçekten yapabilecek mi? Yatırımlarda ne durumda”dedi.

25'DE 25 AK PARTİ'DE

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, “Tabi bir çok konu gündemde gerçekleşen ilimizde devamında bitecek olan projelerimiz var. Zaman içerisinde milletvekillerimizle paylaşıyorlar. Yerel seçimler dediniz. 25’de 25. AK Parti teşkilatlarının özünde hamurunda bir seçim vitrininde diğer seçim başlar. İddiamızı da ortaya koyduk. Emenati ger alacağız diyenler var. Hemşiremizin gönlünü kazanmak için çalışmalar yapacağız. Yılmayacağız yorulmayacağız. Cumhuriyetin yüzüncü yılında cumhuriyetin ilk vilayetinde 25’de 25’ni alacağımızı ifade ediyoruz. Bu konuda gayretliyiz. Hazırız. Evet problemlerimiz var. Ekonomik problemimiz var. Liderimize güveniyoruz. Cumhur itffakı ile meclisin çoğunlu bizlerde. Tane tane milletimize anlatacağız. Zonguldak’ın merkezinde hareket var. Belediyecilik anlayışı ile ilçelerimizi beldelerimiz var. İlçelerimizi beldelerimizi alacağız. Biz ona da inanmıştık. Mayıs ayında Türkiye’nin çok önemli seçimine gittik. Milletimin tercihi ile çoğunluğunu ezici bir çoğunluk iktidarı cumhurbaşkanımıza verdik. Bunu da devam etmesi için bütün çabamızı sergileyeceğiz”

CHP İL BAŞKANI'NA HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Geçtiğimiz hafta il kongresi oldu CHP’nin. Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı değişti. Geri kalan hayatında başarılar diliyorum. Yeni seçilen il Balkan’ına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Onuda anmış olduk.

"FİLYOS BİR RÜYAYDI"

Filyos bir rüyaydı. Yıllardır masal gibi anlatılıyordu. İlk ve ikinci faz bitti. Üçüncü faz başladı. Doğalgaz’dan gübre yapılacak. 3 bin 500 kişi istihdam edilecek.Biz bir yatırım yapılacak oraya zarar veriyor şuraya zarar veriyor. En üst teknoloji neyse hayvana zarar vermeyecek şekilde çalışmalar yapıyoruz. Filyos noktasında süratla hareket etmemiz gerekiyor. Tüneller hızlı şekilde ilerliyor. Sıkıştıkları firmaların sıkıştıkları durumlar oluyor. Hızlandırmaya çalışıyoruz. Filyos yaşanılabilecek bir yer.

"ERDEMİR YEREL SİYASETE MALZEME OLAMAZ"

Erdemiri tartışıyoruz. Dünya sanayi kuruluşu. Yerel siyasette tartışılacak bir durum değiliz yerel siyasete malzeme olamaz. Ereğli’mizi ne katacak. Belediyemizin faydalanamayacak durumlara marşı çıkarız. Üniversitemiz devreye giriyor. 18-30 yükseliş gösterdi. Çaycuma TPO okul projelerimiz var. Hiç kontenjan boşluğumuz söz konusu değil. Erdemir’le çakışmamız olabilir mi. Teşekkürler. Sonuna kadar destek olmamız gerekiyor. Oda bir taraftan yapıyor. Çok güzel işler oluyor. Biraz daha bu işleri anlatmamız gerekiyor. Öğeyi sayısında artış gözüküyor. Şehrimize biraz daha sahip çakarsak şehirimizin güzellikleri ön plana çıkartırsak bu sayı artabilir. İnanın çok güzel şehirde yaşıyoruz. Asayiş durumu olarak diğer şehirlere güzel şekilde yaşıyoruz. Giderek güzelleşen bir şehirde yaşıyoruz.

"YABANCILAR TTK'YA GİREMEYECEK"

İşçi alımında son zamana geldik. Bir çok kişi beni arayanlar oldu. Yerel seçimime bırakılıyor. Muhalefet yapacaksak doğru düzgün yapalım. Yabancılar TTK’ya giremeyecek. Şuradan olsun mu? Suni gündemlerle kendimizi oyaladık. Başvurular bitti. Gecikmedi. Seçim olanı ne kadar oldu. 4’aydan sonra yedekten kimse giremiyor. Bunun için mevzuat çalışması gerekiyor. 13 Ekim’de site spor salonunda bakanımızın enerji bakanımızın çalışma bakanımızın katılmayla kuralar çekilecek. Sağlık taramasından geçip eğitime başlayacak. Her giren arkadaşımıza kazasız belasız çakışmalar diliyorum. Yedek bekleme süresi 4 aydan 8 aya yükseldi. Kuradan çıkan hemşirelerimiz işe başlayacak.

"ŞEHRİMİZ KÜTÜPHANE KAZANACAK"

Şehrimiz çok güzel çok anlamlı bir kütüphane kazanacak. Açıklamasını yapacağız. Yer ve konum olarak çok güzel. Yerinde bir kararla çalışma yapılıyor. AKM’ler çalışılıyor. BKM sinema kısmında çalışılıyor.

"FEVKANİ KÖPRÜSÜ İLE İLGİLİ KARAR ALINDI"

Fevkani köprüsüyle ilgili kararlar alındı. Tebligatlar yapıldı. Önlenmelerini alması gerekiyordu. Biz esnafımızın sokağa dökülmesinden yana değiliz. Bizi hedefimiz riskli bir yapının ortadan kaldırılması. Uzmanlar konuşmalı. Uzmanlar çalışma yapmış. Farklı farklı açıklamalar yapılıyor. Yeteri kadar yardımcı olundu. Geçmişe dönüm hesaplarını bizle yapmayacaklar. Maden çok sevdiğiniz yerde bakımını yapacaktınız. Neredeydiniz. Bu şehir belediye olarak 10 yıl siz yönetmediniz mi? Akşamları geceleri geliyorsunuz esnafımızı kışkırtacak hareketler yapıyorsunuz. Osman Valimiz geldi süre verildi. Yine aynı taleplerle gelmenin faydası yok. Bu nokta da belediye başkanımızın nasıl gayret içerisinde olduğunu gördüm. Biz bunları kendilerine anlattık. Elmas Park’da da çalışma yapacaklardı yapmadılar. Çevre Şehircilik Dükkanların bölümlerini yaptı. Bir kaç gün içerisinde camları takılacak. Biz onlara adres yeri gösterdik. Gidipte ticaret yapacağınız yerde biraz sizinde emek vermeniz gerekiyor. Herkes aynı şeyleri söyledi. İnatlaşmaya getirmenin anlamı yok. Elektrik suyu kesileceği günler öncesinden bildirildi. Sözleşmeyi yapın elektriğiniz açılacak. Bunu değerlendirmeniz gerek. Bir iki tanesinin yaptığı bütün köprü altı esnafına bağlamıyor. Biz onlarla konuştuğumuz herşeyi anlatmıyoruz. Belediye başkanımızla valimizle konuştuğumu şeyi anlatıyorlar. Zaman tanındı. Sürenizin sonuna geldiniz. Sonra seçimlere vurgu yapıyorsunuz. Siyasete malzeme yapılacak bir durum değil. Çökünce facia olursa kranfil bırakırız. Biz kAranfil bırakmak istemiyoruz.

Köprünün yıkım ihalesi yapıldı. Açık ihale. Bunun rakımını kim belirler. Günler önce yayınlandı. Yerel başında yayınlandı. İhaleyi girseydiniz alsaydınız. Girenler yarışmışlar. İhale şartlarında olan bir kurul var. Hurdalar İhaleyi alan kişilere verilecek.

"BU SENARYOYU GEÇMİŞTE DE GÖRDÜK"

Dokunulmazlığı mı varmış? Şikayete bulunmuş. Bu senaryoyu, bu diziyi geçmişte de gördük. Oynayanlar aynı. Geçmişte 2019 yılında şikayette bulunmuşlardı mahkeme kararı verdi. Bizi akladı. Mahkeme ikinci kez kararını verdi. Yine aklandık. Kurgulanmış. Kongre dönemlerinde sürekli karalama itibarsızlaştırma içerisinde oluyor. Ben kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum. İl başkanı olarak görev aldım. Geçmişte cumhurbaşkanımız iftiralar hakaretlerle ilgili şikayetlerini geri çekti. O parti milletin partisi. Bu yüzden ben şikayetimi gerçi çektim. Şikayetimi almak suç oldu. Bir şov. Neresinden baksanız tutarsızlık. Sürekli gündeme getirmek istiyorlar. Baştan yalan il başkan yardımcısı olmadı. İl yönetim kurulu üyesi oldu. Herkesle görüşebiliriz. Partimizin etkinliklerine tek tek arayarak davet ettim. Sonucunda böyle şikayetimi geri alma kazanayım oluştu. Bizde şehrimizde mahallemde abiler var bu durumda da öyle oldu. Bu barış yapalım. Kırmadım, vazgeçtim. Durum bu. Milletimiz biliyor."