Mustafa Çağlayan  belediye binasına asılan afişle ilgili konuştu! Mustafa Çağlayan belediye binasına asılan afişle ilgili konuştu!

MFA Maske Fabrikası İş ortağı ve AK Parti Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Murat Uzun, haftasonu çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertelenen Kızılay kongresi sonrasında açıklamalarda bulundu. İddialara yanıt veren Murat Uzun, basın mensuplarının da sorularını cevapladı.

"  Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan ile aralarında iddiaların aksine sorun olmadığını ifade eden Murat Uzun, "Uzun ile Alan kavgası sıradan bir kavga olmaz. Kavga olmaz ama Zonguldak çok etkilenir. Ben kendi görüşlerimi kendisine ifade edebiliyorum. Başkanla ben görüşüyorum" dedi.  Murat Uzun, açıklamasında, "Ben Aydın Ergenç için 'Hırsızlık mı var dedim. Rahatlatan bir cevap aldım. Öyle uygun görüldüğü söylendi. Aydın Hocanın suistimalinin olacağına inanmıyorum. Ben Serap Hanımın ismini Selim Alan' a söyledim. Genel merkeze o da kızgındı. Fatih Akça'yı Kızılay'a öneren Başkan Alan'dı. Kızgınlığı normaldir. Selim Başkan onlara kızınca çok kırıldı. Ben o işin içinde yokum. Ben olayların buraya gelceğini göremedim. Kendime kızgınım. Belediye başkanı ile küs olduğumun düşünülmesi saçma. Karşı karşıya nasıl geleceğiz. Başkanla farklı düşünürüz. Ömer Selim Alan, kan merkezi müdürü değil. Aday olmadan önce benden destek istediği Ömer Selim Alan değil. O artık Zonguldak Belediye Başkanı. Uzun ile Alan kavgası sıradan bir kavga olmaz. Kavga olmaz ama Zonguldak çok etkilenir. Ben kendi görüşlerimi kendisine ifade edebiliyorum. Başkanla ben görüşüyorum. Ama o dönemde Başkanda bir kırgınlık oluştu. Bana kendi dedi. Abi dedi kırgınım dedi. Bunda da haklı aslında. Ben niye yaptım? İyi niyetten yaptım. Alan ile diyaloğum budur. Ama kavga veya restleşme olmadı" dedi. 

'Ben kimseye gol atmadım, referans oldum'

MFA Maske Fabrikası İş ortağı ve AK Parti Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Murat Uzun, "Kızılay gündemde olması ve benimde bu durumda adım geçmesinden dolayı sizlerle bir araya geldik. Sözü en doğru şekilde size aktaracağım. 2008 yılında atama ile başlayan Kızılay geçmişim vardı. Güçlü bir Kızılaycı kimliğim var. Başkanlık konusu ile ilgili başlayan problemlerin başında Fatih Akça ismi geldi, polemikler yaşandı. Daha sonra Kadir Habiboğlu adı çıktı, aday olmadıklarını basından öğrendim. Başkanlık seçimi ile ilgili çok kişinin başkan olmak istemesi nedeniyle durum kangren haline geldi. Genel Merkez beni aradı, isim istedi, yoğunluğumu söyledim ısrar ettiler. İsim baktım, kimliğini değerli bulduğum kadın, madenci, eğitimci ve zamanı da buna uygun Serap Elibol'un adını verdim. Kızılay ile bağlantısı olan bir çok kişi isim önerdi, Serap hanım ismi olgunlaştı. Kızılay ile ilgili sürecimiz bundan ibaret. İsim önerdim. Sorun, atanan bir yönetim var şehirde herkesin pozitif yaklaşımı var. Zonguldak bir birine kırdırılma noktasına geldi. Hüseyin Can'ın kendi atadığı yönetimi Zonguldak'a gönderdi ama Serap hanıma yönetim konusunda yönlendirmeleri oldu. Seçime girmek isteyenler kendi seçim kulesini yaptı, bu süreçle kongreye gidildi. Çoğunluk sağlanamadı ve bunun nedeninin sadece hava şartları olduğunu düşünmüyorum. Hemen bazı kişileri Fetöcü yapıyoruz farklı yerlere çekiyoruz maalesef, Kızılay’ı da bu duruma getirdik. Kriz yönetimini sağlıkla yönetemeyen Genel Merkez asıl suçludur. Pişmiş aşa su kattıklarını görmediler. Genel Merkez mevcut yönetime aday sizsiniz demesine rağmen gelinen nokta belli oldu. Serap hanım kongrede net bir duruş sergiledi” dedi. Kızılay Zonguldak Şubesinin bu noktaya gelmesinde genel merkezin suçu olduğunu ifa eden Murat Uzun, "Bu noktaya gelmesinde Selim başkanın da Murat Uzun'un da suçu var" dedi.    “SELİM ALAN DA MURAT UZUN DA SUÇLU” Uzun, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Murat Babalık ismi ortaya çıktı, kimsenin itirazı olmaz ama tüzüğe takıldı. Görüyoruz ki başkaları da aday olabilir. Cumartesi muhtemelen çoklu listeli kongreye katılacağız. Murat Uzun, Selim Alan'a, AK Partiye, milletvekillerine gol attı diyorlar. Polemik içinde olmuş biri değilim. Serap hanıma referans olduğum için farklı polemiklere yol açıldı. Tek liste ile nefisleri ile değil gerçekten hizmet etmek için bir kongre geçirmemiz gerekiyor. Kızılay ile ilgili süreç bundan ibarettir. AK Parti bu işin zerre kadar içinde yoktu. Murat Uzun işin içinde olunca böle olması normaldi. Selim Alan ve benimle temas kuruldu, bir çok isimle de temas kuruldu. Bu süreci Hüseyin Bey'in iyi getirmesi gerekiyordu. Aydın Ergenç ile ilgili elimde bir belge bilgi yok. İstifa ettiğinde Genel Merkezden bilgi istedim. Çünkü kendisine referans oldum." Konunun istifaya gelmemesi konusunda görüşmem oldu.”