CHP'li Yavuzyılmaz, Zonguldak için "Felakete giden yolun taşları döşeniyor" CHP'li Yavuzyılmaz, Zonguldak için "Felakete giden yolun taşları döşeniyor"

Baştarla Mahallesi Muhtarının Aile Sağlık Merkezi Talebine, Muhtarlar da destek verdi.

Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Baştarla Mahallesi Muhtarı Mehmet Özçıkrıkçı’nın, yaklaşık 6 bin kişi adına Aile Sağlık Merkezi talebine meslektaşları muhtarlar da destek verdi.

Baştarla Mahallesi Muhtarının Aile Sağlık Merkezi Talebine, Muhtarlar da destek verdi.-1

Muhtar Özçıkrıkçı, Baştarla Mahallesi Güntepe Caddesi’ndeki Rat Uğur Cami’nin alt katında hizmet veren Zonguldak Merkez Rat Aile Sağlık Merkezi’nin fiziki konumunun yaklaşık 6 bin kişinin ihtiyacına cevap vermekte yetersiz olduğunu savunarak, yeni Aile Sağlık Merkezi talepleri için yetkili mercilere müracaat etmelerine rağmen bugüne dek sonuç alamamanın hüsranlığını yaşadıklarını söyledi.
Rat 2. Sokak’taki (durak) caminin altında hizmet vermeye çalışan mevcut Aile Sağlık Merkezi’nin yetersizliğinden vatandaşların dört mevsimde kapısının önünde beklemek zorunda kaldıklarına dikkati çeken Muhtar Özçıkrıkçı, şöyle konuştu:

‘’Var olan Aile Sağlık Merkezi’nden faydalanmaya çalışan mahallelerimizden Baştarla’nın yanı sıra bir kısmı yararlanan Çınartepe ve Asma’daki toplamda 6 bin civarında vatandaşımız eziyet çekmektedirler. Buradaki 4 oturma yeri bulunan Aile Sağlık Merkezi’nde hizmet veren 2 doktorumuz ellerinden geleni yapıyorlar, kendilerinden memnunuz, ancak binanın fiziki konumu hizmet vermeye yetersiz. Yeni Aile Sağlık Merkezi yapılması durumunda 6 bin civarındaki vatandaşımız çektikleri eziyetten kurtulmuş olacaklar. Yetkililerden çığlığımızı duymalarını, sesimize kulak vermelerini rica ediyoruz.’’

‘’UMUDUMUZ VALİMİZ, BİZLERİN OYLARIYLA SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLLERİMİZ İLE BELEDİYE BAŞKANIMIZ’’

Baştarla Mahallesi Muhtarının Aile Sağlık Merkezi Talebine, Muhtarlar da destek verdi. (2)-1

Muhtar Özçıkrıkçı, şöyle devam etti:

‘’TOKİ’nin (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı),  mahallemizde yaptıkları konutların maliyetinin yüksek olmasından dolayı Rat 1. Sokak’ta (durak) planladıkları cami projesinden vazgeçtiğini ve mevcut arsayı da maliyeye devrettiğini öğrendik. Bizde bunun üzerine bu alanın Aile Sağlık Merkezi olarak değerlendirilmesi hususunda resmi başvurularımızı yetkili kurumlara ilettik, yetkililerle de görüştük. Yeni Aile Sağlık Merkezi talebinde bulunduğunuz Rat 1. Sokak’taki bu arsa 2 bin 242 ada, 2 parsel, 3 bin 91 metrekare alan.

Buraya 6 bin civarındaki vatandaşımız adına Aile Sağlık Merkezi’nin yapılmasının yanı sıra ayrıca 112 Acil Sağlık İstasyonu talep ediyoruz. Kanayan yara haline gelmiş sorunumuzu çözmeleri için saygıdeğer milletvekillerimize çağrıda bulunuyoruz. Umudumuz Valimiz, bizlerin oylarıyla seçilmiş milletvekillerimiz ile belediye başkanımız...

Bizler verdiğimiz sözü tutarak milletvekillerimizi seçtik ve meclise (Türkiye Büyük Millet Meclisi-TBMM) gönderdik, şimdi sıra hizmetlerini beklediğimiz milletvekillerimizde...’’

MUHTARLARDAN ÖRNEK DAYANIŞMA

Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin ve Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu da her zaman olduğu gibi birçok alanda sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak toplumsal duyarlılık gösteren meslektaşları  Mehmet Özçıkrıkçı’nın sesine kulak verilmesini sabırsızlıkla beklediklerini, özellikle ilin milletvekilinden umutlu olduklarını söylediler.

HABER-FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ