7 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun miting için gittiği Erzurum'da yaşadığı saldırının ardından Cumhuriyet Halk Partisi [CHP]'liler Muharrem İnce'ye çağrıda bulunmuştu. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekileceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Muharrem İnce'nin Erzurum'da yaşanan saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmek istediğini ve Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini bu fikrini de parti içindeki bazı isimler ile paylaştığı öne sürüldü. 

Muharrem İnce, çekilme kararını net bir şekilde almış olsa da parti içinde adaylıktan çekilmesini engellemeye çalışanlar olduğu iddia edildi.

Memleket Partisi içerisinde bazı milletvekili adayları ve teşkilatları da seçimin ilk turda bitmesi gerektiğini düşünerek Cumhurbaşkanlığı adaylığında Kılıçdaroğlu'nu destekleme konusunda hemfikir oldukları belirtildi. Memleket Partisi Disiplin Kurulu üyesi ve Antalya milletvekili adayı Av. Şefika Aygüneş ise Erzurum'da gerçekleşen saldırıyı öne sürerek istifa etti; "Vatandaşların huzuru konusunda ciddi endişer içerisine düşmüş bulunmaktayım. Bu iktidar ilk turdan değişmelidir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır!" dedi.

Memleket Partisi teşkilatlarından daha önce istifa eden bir çok ismin de CHP saflarına geçtiği biliniyor.

Muharrem İnce'den konu ile ilgili net bir açıklama bekleniyor.

-Emre Sezer

TÜİK açıkladı! Bartın; Hakkari ve Batman’dan sonra Türkiye’de 3. Sırada… TÜİK açıkladı! Bartın; Hakkari ve Batman’dan sonra Türkiye’de 3. Sırada…