Daha yüksek maaş ve emekli maaşı alabilmek için müftülük memurlarının kendilerini gecici köy imamlığında görevlendirdikleri iddiası Bartın Müftülüğü'nde bomba etkisi yaratmıştı. 

Kanal 74 ün sahibi Halil Tekin sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda şok iddialarda bulunmuştu. Tekin yaptığı sosyal medya yayınında Müftülüklerde görevli memurların 3600 ek gösterge alamadıklarını, ancak ek gösterge alabilmek için Bartın Müftülüğündeki bazı memurların kendilerini geçici köy imamı olarak görevlendirme yaptırdıklarını iddia etmişti. Tekin kendisine gelen ihbar ve haber kaynaklarından edindiği bilgilerde bu memurların bazılarının görev yerlerine gidip geçici imamlık yaparken bazılarının ise hiç gitmedikleri, rapor aldıkları şeklinde bilgiler edindiğini söylemişti. 

Bartın Müftülüğünde patlayan 3600 gösterge için müftülük personelinin köylere geçici görevlendirildiği haberinin gündeme oturmasının ardından gözler Karabük Müftülüğüne çevrilmişti. Karabük Derin Haber'de yer alan habere vatandaşlar sosyal medyada yüzlerce yorum yaparak açıklama yapılsın dediler. Ancak şu ana kadar henüz Karabük Müftüsü Ercan Aksu'dan bir açıklama gelmedi.

Müftü Aksu açıklama yapmasa da Karabük Derin Haber'e ihbarlarda yağmaya başladı.

Vatandaş gerçekleri merak ediyor. 

Fındık üreticilerine dönüşüm projesi! Fındık üreticilerine dönüşüm projesi!

Kaynak: Karabük Derin Haber