Engellenen Yıkım İşlemlerine Çözüm "Yayla Eğitim Kampüsü"

Muammer Avcı, Yayla Ortaokulu'nun yıkım işlemlerinin mahkeme sürecinde durdurulmasının yol açtığı mağduriyetin giderilmesi ve yeni bir eğitim kampüsünün hayata geçirilmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Avcı, "Zonguldak Yayla Eğitim Kampüsüne Kavuşacak" dedi.

Yayla Ortaokulu İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Vekil Avcı, Yayla Ortaokulu'nun bir an önce tamamlanması için özel çaba sarf ettiklerini ifade ederek, öğrencilerin güvenli okul binalarında eğitim görmeleri, mevcut binaların yenilenmesi ve yeni yapıların modern yaklaşımlarla planlanması gerektiğini vurguladı. Avcı, "Yayla Ortaokulu öğrencilerimizin kendi okul binalarında eğitim görmesi için özel çaba sarf etmekteyiz" dedi.

TTK'ya Ait Arazi Üzerinde Yükselen Yeni Okul

Avcı, yeni okulun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olurlarıyla tahsis edilen Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait arazi üzerinde yapılacağını ifade etti. Bu kapsamda, bölgede başlatılan çalışmalara rağmen bürokratik engellerin aşıldığını belirten Avcı, Yayla Eğitim Kampüsü'nün başlama aşamasına geldiğini söyledi.

Toplumun İhtiyaçlarına Uygun Modern Bir Eğitim Ortamı

Avcı, yeni okulun planlanan SİT alanında yapılması için girişimlerin devam ettiğini ifade ederek, "Yayla mahallesinde planlanan eğitim kampüsü tamamlandığında, öğrencilerimize modern bir eğitim ortamı sunmuş olacağız. Bu projemiz, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede ve teknolojik donanımla planlandı" dedi.

Zonguldak'ın Geleceği İçin Çalışmaya Devam

Muammer Avcı, projenin yaşanan gecikmelere rağmen yapılan özel çabalarla sonuca ulaştığını vurgulayarak, Zonguldak'ın geleceği için değer katacak çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Avcı, "Her şey Zonguldak'ımızın geleceği için..." diyerek açıklamalarını tamamladı.

Zonguldak'ta İkinci Genel Ticaret Fuarı başladı! Yerel ekonomi için can suyu Zonguldak'ta İkinci Genel Ticaret Fuarı başladı! Yerel ekonomi için can suyu

HABER MERKEZİ