Zonguldak Platformunun topladığı 40 bin imza ile gündeme gelen ve Zonguldak'taki siyasetçilere rağmen hükümet tarafından önemsenerek hayata geçirilen 37 senelik proje olan Mithatpaşa Tünelendi sona yaklaşılıyor.

İkincimakas mevkisinden girişte sağdaki tünelde 210, soldakinde ise 110 metrelik mesafenin kaldığı öğrenilirken ışığın Mayıs ayı veya en kötü ihtimalle Haziran ayında görüleceği ifade edildi. 

 

Sabah uyanınca şok oldular! Sabah uyanınca şok oldular!

TÜNEL ÇIKIŞI KAVŞAKLARLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME, ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK...

Bu arada tünellerin bitmesinin ardından İkincimakas ve İnağzı mevkilerinde yapılması gereken kavşaklarla ilgili de ihale sürecinin başladığı, yakın zamanda ihale edileceği öğrenildi.

İnağzı mevkisindeki tünelleri Kilimli sahil yoluna bağlayan kavşakla ilgili ise çok önemli bir değişiklik yapıldı. Kısa olan T1 tünellerinin ardından menfezle Kilimli sahil yoluna bağlanması planlanan kavşağa T0 tüneli yapılmasın karar verildi. 250-280 metrelik tünellerin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağı öğrenildi. 

Ayrıca tünelde zaman zaman sert zemine rast gelindiği, böyle olunca da ilerlemenin daha hızlı gerçekleştiği ifade edildi.

 

" width="560">