Başlıca güvenlik kaynaklarına dayanarak elde edilen bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye sınırındaki güvenlik güçlerine karşı organize edilen saldırılarda rol oynadığı belirlenen Bahoz Afrin kod adlı teröristin yeni bir eylem hazırlığı içinde olduğuna dair istihbarat almıştır. Bu bilgiler, MİT'in saha ajanları tarafından elde edilen gelişmiş istihbarat teknikleri kullanılarak tespit edilmiştir.

Bahoz Afrin kod, geçmişte Suriye sınırındaki güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize ettiği ve şu anda sınır hattında yeni bir saldırı planı içinde olduğu tespit edilen Suriye uyruklu bir teröristtir. MİT, bu tehdidi ortadan kaldırmak ve ülkenin güvenliğini sağlamak amacıyla Bahoz Afrin kod'u yakından takibe almıştır.

Arkadaş kurbanı oldu! Bu tuzağa düşmeyin... Arkadaş kurbanı oldu! Bu tuzağa düşmeyin...

Yapılan takip sonucunda, Bahoz Afrin kod'un planladığı eylemin son aşamasında olduğu belirlenmiş ve MİT, derhal harekete geçmiştir. Gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla Bahoz Afrin kod etkisiz hale getirilmiş ve bölgedeki güvenlik tehdidi önlenmiştir.

Güvenlik kaynakları, Bahoz Afrin kod'un etkisiz hale getirilmesiyle örgütün bölgede büyük bir kriz yaşadığını ve sorumlu düzeyde faaliyet yürütecek uygun bir terörist bulmakta zorlandığını belirtmiştir. Bu durum, MİT'in etkili operasyonlarıyla örgütün planlarını bozarak bölgedeki terör faaliyetlerini ciddi şekilde engellediğini göstermektedir.

Bahoz Afrin kod, örgütün Suriye'deki alan hakimiyeti sağladığı dönemde katılım sağlamış ve zaman içinde terör örgütü içinde yükselerek sözde Ayn El Arap/Batı cephesi sorumlusu olmuştur. Güvenlik güçlerine ve sınırlara yönelik eylemleri sürdüren Bahoz Afrin kod, etkisiz hale getirildiği süreçte sözde Ayn El Arap sorumlusu olarak faaliyet yürütmekteydi. MİT, bölgedeki terör tehditlerine karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam etmektedir.